Шахту № 9 на Волині не закриють, але можуть продати

Шахту № 9 на Волині не закриють, але можуть продати
Кабінет Міністрів України не збирається закривати шахти №9 «Нововолинська» та «Бужанська».

У Волинську облдержадміністрацію 1 лютого надійшов проект постанови уряду про внесення змін до документів, відповідно до яких планувалося закриття трьох вугледобувних шахт на Волині, повідомляють у прес-службі відомства.

Нагадаємо, шахтарі Нововолинська, дізнавшись, що влада може ліквідувати шахти № 1, 5, 9, влаштували акцію протесту на головному майдані населеного пункту, під час якої вимагали не закривати шахти № 1 та 9. А міська рада звернулися до депутатів облради з проханням, аби вони втрутилися у ситуацію.

Натомість у листі, який надійшов в ОДА, йдеться про те, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості пропонує дофінансувати ліквідацію нововолинських шахт № 2, 7, 8, і передати на підготовку до ліквідації шахти №1 та №5 «Нововолинські» - у 2014-2015 роках.

Водночас у документі владці запевнили, що не закриватимуться шахти №9 «Нововолинська» та «Бужанська». А в новій редакції Державної цільової економічної програми ліквідації неперспективних вугільних шахт і розрізів, торфодобувних підприємств передбачено, що промислові об'єкти, які не спроможні провадити передбачену статутом діяльність, можуть продати або віддати в концесію.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Шахту № 9 на Волині не закриють, але можуть продати
05 лютий, 2013, 13:30