Волонтери закликають зробити подарунок сину бійця 14-ї бригади

Волонтери закликають зробити подарунок сину бійця 14-ї бригади
На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону».

Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДІТЕЙ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ

Щоб допомогти, потрібно звертатися за цими контактами: (050) 973-44-84; (098) 948-14-50.

Уже завтра свій четвертий день народження зустріне Ярослав Яворський – наш черговий іменинник. Він є сином Яворського Миколи Васильовича – головного сержанта-командира міномету 14-ї окремої механізованої бригади, який загинув рік тому – 16 березня 2017 року під час мінометного обстрілу опорного пункту поблизу с. Лобачеве Новоайдарського р-ну Луганської області. Двоє його малолітніх синів лишилися батька, а дружина – коханого чоловіка. В пам’яті своїх рідних йому буде завжди тридцять п’ять.

Інформація про нього є у Книзі пам’яті. Деталі за посиланням.

Молодший Ярослав – справжній улюбленець в сім’ї, відвідує садочок у рідному селі. Хлопчик любить гратися машинками, складати пазли, вирізати геометричні фігури, складати конструктори, малювати, робити аплікації, особливо з улюбленого журналу «Малятко». Завжди шукає сторінку з саморобками і завжди просить маму допомогти зробити гарно виріб, щоб не зіпсувати самому. А ще любить вдома грати у футбол зі старшим братиком Олегом.

Як і кожна дитина, наш іменинник любить дивитись мультфільми, найбільше йому подобаються «Ніндзяго», «Маша і ведмідь». Проте вже в такому юному віці Ярослав з впевненістю каже, що буде лише пожежником. На такий досить несподіваний вибір вплинув його найкращий герой Рой з мультика «Робокар Полі», котрий теж справно гасить вогонь.

Малюк каже, що раніше коли удома тримали котика, то він з ним бавився, годував та доглядав. Але, як для справжнього майбутнього пожежника, йому бракує песика, про якого мріє і вже бачить своїм другом. І як каже мама: «Все ще попереду!». Взагалі наш іменинник дуже жвавий, енергійний та непосидючий хлопчик.

Особливих труднощів та негараздів у житті маленького Ярика ще немає. Та все ж існують певні проблеми зі здоров’ям: часто хворіє простудними та гострими респіраторними вірусними інфекціями. Щоб трохи поправити стан здоров’я дітей, завдяки волонтерам мама з дітками їздила відпочивати у Карпати (відпочинкова база «Горянка») та на море у сонячну Болгарію, де хлопцю найбільше сподобалися прогулянки тихим морським плесом на кораблі.

Для Ярославчика найбільшим авторитетом є його мама Любов Іванівна. Саме з неї Ярослав бере приклад у всьому – допомагає їй, слухає порад, любить разом з мамою та братиком Олегом пекти печиво. Та найбільше до вподоби ліпити пельмені. І з радістю хлопчик каже, що як виросте, то стане маминим помічником. Любов Іванівна додає, що працює медсестрою у місцевому тубдиспансері, матеріальний стан її родини є задовільним. Усі побутові проблеми допомагають вирішити працівники військової частини, з якою підписував контракт її чоловік. Зокрема, забезпечили сім’ю дровами на зиму та посприяли з ремонтом, і постійно цікавляться, чи є ще якісь проблеми чи потреби. Вона щиро вдячна всім, хто її підтримував протягом року після втрати чоловіка і допомагав в найважчий момент життя.

Ще однією вагомою людиною в житті дитини Героя є його дядько Анатолій, який завжди приходить на поміч родині і його ж хлопчик завжди слухає і намагається у всьому наслідувати. Разом з ним любить досліджувати реманент та інструменти. Як допитлива дитина, намагається дізнатись про призначення кожного з них і заодно допомогти з дядьком по господарству.

Свого татка наш іменинник втратив дуже рано. І нажаль спогадів про нього залишилось не так багато. Проте час від часу йому пригадуються певні моменти, коли татко носив його разом із братиком на шиї, коли возив у церкву обох на велосипеді. Ще коли татко служив, він завжди намагався підтримувати зв'язок із дітьми. Під час служби щовечора бажав їм смачного, а після вечері обов’язково довго розмовляли про те, як хто провів свій день. Ці трепетні моменти надовго закарбувались в пам’яті дитини.

Попри те, що рана після втрати чоловіка, глави сімейства, ще не встигла зарости, його дружина є щирою та відкритою людиною. І завжди рада спілкуванню, тому й лишила нам адресу для листування та привітань своєму маленькому імениннику.

Згадувати про татка Ярославчику доведеться тепер лише по фото і він ніколи більше не почує рідний батьків голос, та хлопчик знає, що його батько – Герой, який пішов на війну, аби захистити країну і вберегти рідний дім. Війна триває ось уже четвертий рік і бойові дії на Сході нашої країни не припиняються. Є, нажаль, і нові загиблі, і нові Герої сьогодення. Тому наш обов’язок перед такими родинами лишається незмінним – підтримка моральна та, по можливості фінансова. Бо цим родинам так важливо, аби про них пам’ятали. Тож давайте допоможемо зробити для дитини Героя Небесного Легіону свято в день його народження, аби він відчув турботу від оточуючих, і щоб його татусь міг тішитись на небі, що його син не на самоті в таке важливе для кожної дитини свято!

Зробити сюрприз для дитини може кожен, привітавши її з Днем народження на свій розсуд.

Інформація для благодійників: Ярослав Яворський - невдовзі 4 роки (04.04.2014). Зріст: 110 см. Розмір взуття: 27-28.

Маєте бажання підтримати іменинників – переказуйте кошти координатору проекту (Приватбанк: 4149-4978-1590-0321 Скиба Наталія Миколаївна), зазначаючи, на яку саме дитину адресуєте.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.