В Україні варто створити агентство захисту персональних даних, - Наливайченко*

В Україні варто створити агентство захисту персональних даних, - Наливайченко*
Настав час створити реальне і дієве агентство із захисту персональних даних українців.

Про це в ефірі програми “Доброго ранку, країна” на телеканалі UA Перший заявив лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко, - повідомили в прес-службі руху.

“Водночас, треба законодавчо суттєво посилити відповідальність за незаконне використання персональних даних наших громадян”, – переконаний він.

За словами В.Наливайченка, така інституція мала б не лише накопичувати, зберігати і захищати персональні дані українців. Вона могла б працювати на розвиток держави і суспільства, збираючи, аналізуючи і використовуючи інформацію для розрахунків в економіці, сільському господарстві, сфері соціального захисту, житлово-комунального господарства: “зрештою, таке агентство могло б провести і перепис населення Украї

ни, якого не було з 2001 року. Довіра людей до такого агентства буде більшою, якщо створити її із залученням провідних сучасних українських IT компаній”, – вважає він.

Наливайченко запропонував запровадити систему біометричного моніторингу у громадських місцях, запровадити електронні сервіси. Політик навів приклад Естонії, де діють програми “Держава як сервіс” та “Електронний уряд”, що захищають права громадян та, водночас, економлять їхній час.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні варто створити агентство захисту персональних даних, - Наливайченко*
04 квітень, 2018, 12:14