Скандальний депутат Волиньради не хоче очолювати комісію

Скандальний депутат Волиньради не хоче очолювати комісію
Депутат Волинської обласної ради Роман Микитюк, який очолював постійну комісію з питань міжнародного співробітництва, зовнішньекономічних звязків та інвестицій, більше не хоче її очолювати.

Про це стало відомо під час сесії Волиньради 4 квітня.

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця повідомив, що Микитюк подав заяву про звільнення його із посади очільника комісії. Натомість депутат хоче увійти до складу постійної комісії. У проекті рішення йдеться, що у рішенні облради про склад комісї хочуть внести зміни: пілся слів «Голова комісії» слова «Микитюк Роман Володимирович» замінити словами «Курстак Валерій Люцлянович». Тож, імовірно, смае останній депутат очолить комісію.

Нагадаємо, що депутат Волиньради Роман Микитюк – екс-очільник Ягодинської митниці. У кінці 2016 року Луцький міськрайонний суд визнав його винним у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення.

Зокрема, під час пленарного засідання Волинської обласної ради у березні 2016 року розглядалося питання про погодження на приведення існуючого поділу лісів Фермерського господарства «Аміла» на Турійщині, головою якого і є депутат Роман Микитюк, у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок. Однак Роман Микитюк, як депутат Волинської обласної ради сьомого скликання, не виконав вимог Закону України «Про запобігання корупції» і не повідомив про потенційний конфлікт інтересів.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.