«Оточуючим неприємно на це дивитися», – лучанку обурює грудне вигодовування на публіці

«Оточуючим неприємно на це дивитися», – лучанку обурює грудне вигодовування на публіці
Лучанка Маргарита Слівовська обурилася щодо того, що у Луцьку мами часто годують дітей грудним молоком у публічних місцях.

Про це вона написала у соцмережі Фейсбук.

«Я проти грудного вигодовування дітей в публічних місцях. Я дуже часто змушена спостерігати це "прекрасне природнє явище"... Максимум - можна прикритися чимось, але те, що інколи відбувається у ТРЦ Луцька - це просто жах», - написала жінка.

Вона запитує: «Чому всі мають спостерігати цей процес і ваші, інколи не найкращого вигляду, груди?!». «Я вже знаю, що зараз полетять коментарі «свої будуть-зрозумієш», «діти - це головне», «а що, краще, щоб голодним залишалося?», «Ти ж майбутня мама» і так далі, але це моя думка!!! Будь ласка, подумайте про те, що оточуючим неприємно на це дивитися", - додала авторка допису.

До слова, у коментарях до її допису вже розгорілася дискусія між учасниками обговорення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 49
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ніхто не змушує спостерігати! Чому Ви "шановна" заглядаєте? Маленькі діти їдять по потребі, вони зарання не можуть сказати що зголодніли!
Відповісти
а мені норм дивитись, головне шо б сіськи гарні були...
а так краще жирух в лосінах заборонити
Відповісти
На всі
Відповісти
Я згідна з автором. Це не виховано взагалі . Чому йти в торговий центр і не сцідити того молока, щоб людям не було так огидно .і дитина не була голодна? Чи давайте усі привселюдно будемо груди показувати? Може ще і памперс в торговому центрі да лавці поміняєте ?
Відповісти
Не подобається,то не дивиться значить!!!Якщо дитина хоче їсти,то це значить вже,а не через якийсь проміжок часу, доки мама знайде місце,де на її грудне годування не будуть заглядатись.Згідна,що потрібно прикриватись,а в загальному,тут немає нічого поганого,це ще великий плюс мамі,яка годує дитину материнським молоком,а не сумішшю!!!
Відповісти
Взагалі то, навіть великі художники різних часів і народів малювали картини, де присутня ця "непристойна" картина, годування малюка. У всі часи це вважалося дуже гарним і символізувало щастя материнства!!!! Так що Маргарита, те що вам особисто не подобається, не може бути прийнятним для всіх!
Відповісти
Треба буде памперс поміняти то поміняємо.займіться собою і не дивіться на інших. Тут все природньо!
Відповісти
Мені теж огидно,коли очі потрапляють на таке видовище!Треба матерям брати із собою якесь простирадло,або хустинку-будь що,щоб закрити свої цицьки.Оточнюючі не повинні шукати куди відвернутися від вашого процесу їжі,і це нормально-дбати ще за когось,а не тільки за себе і свою дитину.
Відповісти
Авторка мабуть в дитинстві не допила молока,або перепила но не молока.
Відповісти
Я погоджуюсь з автором,знаєте є такі речі які не слід показувати на людях.Навіть у 19 столітті робітниці на полі під час жатви маленьких дітей кормили ,але в них були спеціальні плахти, хусточки,якими закривалися від стороннього ока.Якщо хтось хоче аргументувати вивалювання цицьок, мовляв це явище природне, то давайте тоді міняйте прокладки під час місячних в людних місцях і тіштеся тоді своєю природністю
Відповісти
огидно дивитись як ви жрете піцу в торгових ценртах! люди прийшли за покупками а не на ваші плямаючі харі дивитись. фу таким. а ще коли фоткаєте їжу чи сам процес: ви взгалі психічнохворі??
Відповісти
Сучасна мама це соціально активна особа. Дуже багато матерів одинокі, або у них багато обов'язків. Вже не кажучи про інші усілякі життєві труднощі. Тому не щоразу можливо забезпечити момент прихованого годування грудьми. Хоча й вивалювати це на публіку не варто. Було б чудово знайти для цього якесь затишне місце. Проте казуси це невід'ємна частина. Нагодувати маля все ж приємніше аніж слухати його крик.
Відповісти
Я мама двох малих діток. Не згідна абсолютно з думкою в статті. Я годувала і буду годувати в місці, де мені зручно, адже цього потребує дитина. І це нормально. За кордоном вважається красою, коли мама годує маля. А в нас дикуни бояться дивитися на це. Ще й жінки. Огидно? - не дивіться!!! Я думаю, що Огидно дивитися, коли жінки палять цигарки, матюкаються при дітях, а ще тимбільше палять біля своїх дітей батьки, розривають алкоголь. Оце огидно!!!!!!
Відповісти
Я мама двох малих діток. Не згідна абсолютно з думкою в статті. Я годувала і буду годувати в місці, де мені зручно, адже цього потребує дитина. І це нормально. За кордоном вважається красою, коли мама годує маля. А в нас дикуни бояться дивитися на це. Ще й жінки. Огидно? - не дивіться!!! Я думаю, що Огидно дивитися, коли жінки палять цигарки, матюкаються при дітях, а ще тимбільше палять біля своїх дітей батьки, розривають алкоголь. Оце огидно!!!!!! І піду зокрема якщо треба поміняти на лавці в ТЦ, то я міняю. Бо в наших ТЦ не завжди є спеціально відведене місце для того, щоб це зробити.
Відповісти
А не дико їй коли "мамаши" на майданчиках п'ють і курять !!! А діти без нагляду в цей момент !!! Чи вона одна із таких!?!
Відповісти
Цікаво читати коменти...... Всі негативні від жінок!!!! А мужики навпаки підтримують! Можливо це "жіноча" жаба давить???? ;-)
Відповісти
А що вас власне напрягає? Не дивіться, ви не в кіно. Ідіть собі у своїх справах і не оцінюйте чужі груди, вам не подобаються, а комусь навпаки.
Ваша думка - це суб*єктивне мислення, закон не забороняє, дитині це необхідно, жінка виконує свій материнський обов*язок, все прекрасно.
І правильно тут підмітили, а дивитись на чавкаючі піцою і бургерами роти чи безмежні зади в лосінах -
приємніше?

Відповісти
Клас,а взагалі жінки прекрасні і їм не має чого соромитися.Всім закомплексованим страшилам,гуд бай.
Відповісти
Годування в публічних місцях можна обговорювати довго, це "палка двох кінців". Я зараз теж мама-годувальниця, справді кормити приходиться де попало, якщо дитина хоче ВЖЕ. Але я намагаюся знайти місце, де менше люду, або хоч відвернутися і прикритися.
Та першою причиною такого видовища є ВІДСУТНІСТЬ кімнат "матері і дитини" у наших ТРЦ, адже кожен квадрат площі для бізнесмена - $$$.
Тож, від імені всіх мам, прошу авторку статті не зациклюватися на цьому, навкруги багато приємностей і краси.
Відповісти
Я зараз теж годуюча мама. І мені було б куди приємніше годувати дитя без зайвих очей, але проблема в тому що в наших трц зазвичай нема кімнати мами і дитини. А нещодавно в одному із "найновіших" та найбільших розважальних центрів була шокована. Там ця кімната є....але там тільки унітаз і умивальник. Дитину годувати сидячи на унітазі?
Відповісти
це ж як потрібно ходити по ТРЦ і витріщатися на годуючих мам щоб щей оцінити якого вигляду у них груди в кого кращого а в кого "не найкращого вигляду, груди".... ніколи не помічала там кучу годуючих мам... думаю ідучи в ТРЦ потрібно займатись справами з приводу яких прийшли а не видивляюсь хто що робить....
Відповісти
Якщо це все природньо, то чому нужду не справляєте серед натовпу чи сексом не займаєтесь? Давайте, вперед, ви ж соціально активні....
Відповісти
То якого ти милого витріщаєшся на це. А де годувати дитину в туалеті? Щоб такій як ти не заважати. Це є природне значить все норм. Просто не дивися
Відповісти
Сама лучанка, але не перестаю дивуватися провінційній "безалаберності". Кому яке діло, що жінка годує немовля))))) не дивися і проходь повз...
В Австралії сенатор Лариса Уотерс годує дитину прямо в парламенті. У багатьох европейських країнах це норма. Прикриламь мама пелюшечкою і нікому не заважає. А тут їй огидно)))) та ще більше того....це ж як треба витріщатися☺
Відповісти
Все правильно.. Має бути щось таємне, суто особисте. А то спочатку - кормлять всюди, а діти виростають і пісяють під кущем... А що, то ж природньо.. ( В мене діти є, якщо що)
Відповісти
то всьо мєрзорсть.
Відповісти
то всьо мєрзорсть.
Відповісти
Мені здається, мами не йдуть спеціально в ТРЦ, щоб там покормити малят. Якщо вже застала така потреба в ТРЦ, то що ж робити - всі ми люди, розуміємо. То ж не в туалеті кормити дитину. Не пригадую кормящих мам в ТРЦ Луцька, зате постійно бачу крикливих підлітків, що тиняються торговими центрами в час, коли йдуть уроки. От вони вже набридли, справді.
Відповісти
а як так груди кажу показати то бикують ...
Відповісти
Не мала дітей, от і триндить. Дитині не пояснити щоб почекала. Запам'ятай - мама пофіг на думку таких як ти.
Відповісти
Вважаю, що це показуха. ТЦ без "Кімнати матері і дитини" не існує. Просто деякі кобіти люблять "грати на публіку". А покормити і переодягнути памперс при потребі, чому б і ні. Я дитині міняв. А що, має прітит дупа? А якщо сталася ситуація що дитя треба покормити, а кімнати нема, то ідеться до адміністратора. А далі по ситуації.
Відповісти
Мабуть у пані Маргарити нема чим похизуватись,ось у неї і комплекс виробився...
Відповісти
Мене більше турбує питання гігієни, руки та груди( так як в бюстгалтері груди можуть пріти, через виділення молока є всі умови для виникнення бактерій і тд.і тп.) треба мити перед годуванням дитинки, а деякі дами тільки що мацавши ручки дверей, поручні та будь які інші предмети чи то речі в тих ТЦ на яких купа бактерій беруть свої груди тими брудними руками і відразу дитинці в ротик.. Про це ніхто не думає?
Відповісти
певно то писала мадам, яка не має або дітей, або грудей
Відповісти
З відки ця вонь? раніше кормили і ні хто словом не мовив, бо це природньо. А зараз понаїхало "вихованих"у Луцьк і давай нас тут Лучан вчити... Бридко? Не дивись сідай на автобус і гоу хом у Камінь Кашмарск.
Відповісти
Неприємно, не дивіться... Мені також неприємно спостерігати за палінням, сміттям. Я не можу це зупинити, тому не звертаю уваги. А мати, що годує свою дитину це не неприємно. Ввічлива людина зробить вигляд, що не помічає, а не буде загострювати увагу всіх...
Відповісти
Неприємно, не дивіться... Мені також неприємно спостерігати за палінням, сміттям. Я не можу це зупинити, тому не звертаю уваги. А мати, що годує свою дитину це не неприємно. Ввічлива людина зробить вигляд, що не помічає, а не буде загострювати увагу всіх...
Відповісти
Та лучанка гірше тварини. Коли тварина кормить дітей наприклад кішка то всім подобається ще й кажуть які ж гарненькі. Але щоб дітей противитися як годують я в шоці це не людина і навіть не тварина.
Відповісти
І ще якби місця були в тц для годування, то інша справа. І памперси міняти дітям теж має бути місце. А якщо його немає, то я міняю в парку на лавці чи в тц.
Відповісти
Я мама двох дітей. Автор висловила свою думку. Це прекрасно, коли жінка кормить дитя, але чому не прикритися, не відвернутися від поглядів? Чому, коли щось стосується діток, то починається вседозволеність? Я рахую, що процес корміння дитини -це щось особливе і інтимне,а не на всезагальний огляд.
Відповісти
Я мама двох дітей. Автор висловила свою думку. Це прекрасно, коли жінка кормить дитя, але чому не прикритися, не відвернутися від поглядів? Чому, коли щось стосується діток, то починається вседозволеність? Я рахую, що процес корміння дитини -це щось особливе і інтимне,а не на всезагальний огляд.
Відповісти
Ну то нехай наші бізнесмени зроблять в ТЦ кімнату матері та дитини. Вже будете менше спостерігати за грудьми. Мені здається більш огидніше коли немає в парку чи інших громадських місцях туалету,люди просто випорожнюються де попаде.
Відповісти
Мати, що годує дитину грудьми у торговому центрі - не долар, щоб всім подобатись.
А сама дописувачка Маргарита Слівовська впевнена, що всім людям подобається?
Торговий центр - не музей, люди - не експонати, чого ви їх розгладаєте, в кого які груди?! Часом то не відхилення якесь?
Відповісти
Наприклад за кордоном у ТРЦ є спеціальні кімнати де мама може переодягнути і погодувати своє немовля.
Відповісти
Народ ахто має фото цієіі белкі якій не подобаеться?
Відповісти
Та всюди можна знайти те, на що неприємно дивитись!! Хочеш бачити "приємності" - сиди дома і дивись в люстерко!
Відповісти
Мамонькі, а що на рахуночок молоотсосіка та пляшечок? Перед походіком в Портік зцідили вкусносісічку в пляшечку, і як захоче маляточко "вже", то нямушкі з пляшечки.
Відповісти
з ціцечки самий смак, і тепленьке, і смачненьке, і корисненьке, а зціжене і потримане вже не те...
ви ж бо самі любите все свіженьке, чи не так?
то чого дитина має страждати?
Відповісти
Мене дивує реакція людей на природні речі) ви говорите про малесеньку голодну дитинку.яку годує мама і говорите.що це огидно. А чого ви не говорите "огидно" коли дивитесь кліпи де одні "цицьки" і "попи". Не кажете.що бритко коли виступають оголені зірки. Ви не кажете "огидно".ви ще за квиток гроші платите. Коли заходиш в фейсбук чи інстаграм.там кожна з вас виставляє фото своєї п'ятої точки.цицьки або живота. І обов'язково надуті губки зробити.ходити в шортах де вся попа гола.....не бритко? Не огидно...А ви пишете всяку хирню про годування. Мені за вас соромно.
Відповісти
Останні новини
«Оточуючим неприємно на це дивитися», – лучанку обурює грудне вигодовування на публіці
04 квітень, 2018, 14:04