Злочинців, які викрали і катували лучанина, залишать під вартою

Злочинців, які викрали і катували лучанина, залишать під вартою
Прокуратура Волині відстояла подальше утримання під вартою викрадачів лучанина.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Дослухавшись до доводів прокурорів Луцької місцевої прокуратури, апеляційний суд Волинської області залишив у силі рішення суду першої інстанції про обрання двом громадянам, які 25 березня 2018 року викрали лучанина, незаконно позбавили його волі та вимагали 2000 доларів за звільнення, запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, уночі 25 березня троє зловмисників, двоє з яких раніше притягувалися до кримінальної відповідальності (один – за умисне вбивство), напали на громадянина поблизу житлового будинку на вулиці Гордіюк у Луцьку, силою помістили у мікроавтобус та завезли у село Городище-2 Луцького району, де проживав один із викрадачів.
Дорогою потерпілому надягнули на голову мішок, били та погрожували розправою.

Помістивши чоловіка у підвал, зловмисники відібрали у нього кошти та мобільний телефон і, продовжуючи бити, вимагали 2000 доларів США. При цьому потерпілого примусили написати розписку про отримання ним цієї суми у борг від одного з нападників, аби продемонструвати її батькам жертви, щоб могти одержати від них "заборговане".

Попри те, що вхід у підвал був забарикадований і його охороняв собака бійцівської породи, викраденому громадянину вдалося втекти.
Двом нападникам оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 146, частиною 2 статті 186, частиною 2 статті 189 Кримінального Кодексу України.

Не погодившись із рішенням суду про обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою, зловмисники оскаржували його в апеляційному порядку. Проте апеляційний суд пристав на позицію прокуратури, відтак нападники і надалі перебуватимуть під вартою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Злочинців, які викрали і катували лучанина, залишать під вартою
05 квітень, 2018, 13:10