На сторожі спокою і порядку: у Луцьку склали присягу нові патрульні. ФОТО

На сторожі спокою і порядку: у Луцьку склали присягу нові патрульні. ФОТО
У Луцьку на плацу перед управлінням партульної поліції у Волинській області склали присягу 14 нових поліцейських - 7 чоловіків та 7 жінок. П’ятеро нових патрульних вирушать працювати у Ковель, решта нестиме службу у Луцьку.

Урочистості відбулися 5 квітня.

На плацу зібралися новоспечені патрульні, родичі та друзі, які прийшли підтримати новачків, музиканти із військового оркестру, які супроводжували дійство маршовими ритмами. Прийшли вітати та благословити патрульних військові капелани, а присягу прочитав виконувач обов’язків начальника управління патрульної поліції у Волинській області Дмитро Хмарук. Усі новобранці голосно повторювали кожне слово присяги.

Після хвилини мовчання в пам'ять про загиблих при виконанні обов’язків правоохоронців та тих, хто поліг в АТО, капелани поблагословили нових патрульних на добру службу. Очільник ГО «Військові капелани Волині» Михайло Бучак сказав, що новобранцям випала велика честь стати на сторожу правопорядку.

«Можливо, сьогодні не всі схвально ставляться до тих змін, які відбуваються в Україні – кажуть, що це чергова зміна вивіски, ті самі структури. Але ніколи народження не проходило безболісно. Сьогодні народжується нове суспільство і нові силові структури. Тому ми щиро бажаємо, щоб з Божою допомогою ви мали завжди і допомогу та підтримку суспільства», - сказав духівник. Мовляв, шана і повага до наших поліцейських має бути не менша, ніж в розвинутих правових державах.

Також новобранцям бажали підтримки з боку родин та гідного матеріального забезпечення від держави. Хмарук додав, що служба буде нелегкою, але хлопці та дівчата стали на правильний шлях.

«Сьогодні у нас Чистий четвер, ми недарма вибрали цей день. Тому я бажаю вам очистити це місто від злочинців», - сказав правоохоронець. Окрему вдячність він висловив батькам та рідним і близьким, які виховали гідних дітей.

Після урочистостей вже повноправні патрульні почули команду «Вільно», а рідні кинулися обіймати своїх захисників та захисниць. Свою внучку прийшла вітати бабуся Світлана Карпук. Жінка не стримувала емоцій та зізналася, що хвилюється.

«Вона сама захотіла. Думаю, її служба буде легка - вона гарна дівчина і така, що дасть відсіч. В неї характер такий, що її ніхто не образить», - розповіла жінка. Її внучка Юля Горбач каже, що давно хотіла спробувати себе на службі. Тому одразу після закінчення вищого навчально закладу подала анкету.

«Всі хвилюються, були важкі переломні моменти, але ми справилися», - розповіла дівчина.

Її колега Антон Мандзик до подачі заяви на службу навчався у Польщі.

«Коли я вчився за кордоном, то бачив, як там ставляться до поліцейських – їх поважають. У мене була така мрія - я хотів так само, щоб люди поважали поліцію, але у нас це не завжди так. Можливо, те що я побачив за кордоном допоможе мені краще доводити людям, що поліцейських не треба боятися, їх треба поважати, бо це люди, які їх захищають і поважають», - каже хлопець.

Дівчатам дарували квіти, а хлопцям міцно тисли руки, обіймали та плескали по плечу. Вже незабаром ці 14 новачків вийдуть на вулиці Луцька та Ковеля, аби берегти тут закон і порядок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На сторожі спокою і порядку: у Луцьку склали присягу нові патрульні. ФОТО
05 квітень, 2018, 13:30