За польські візи у Луцьку почали вимагати 200 гривень. ВІДЕО

За польські візи у Луцьку почали вимагати 200 гривень. ВІДЕО
Лише кожен десятий претендент на внутрішню польську чи шенгенську візи зможе звернутися по неї безпосередньо до дипломатичних установ.

Щонайменше 90% громадян невдовзі подаватимуть документи лише до візових центрів, йдеться у сюжеті ТСН.

Таке рішення ухвалило Міністерство закордонних справ Польщі. Першими нові правила випробували на собі волиняни, бо польське консульство у Луцьку з нового року фактично закрило двері для пошукачів віз. Тут майже усіх посилають до візового центру, який править за послуги 200 гривень.

Відтепер у самому консульстві безкоштовно оформлятимуть візи лише для членів польської діаспори, репатріантів, ВІП-персон та офіційних делегацій від влади.

"Ми виконуємо постанову Міністерства закордонних справ Польщі, яке доручило нам встановити ліміти відвідувань, аби зменшити черги у Консульствах і спрямувати людей до візових центрів, де черги менші", - заявив в.о. Генерального Консула Польщі у Луцьку Кшиштоф Савіцкі.

Через такі нововведення, наприклад, не змогли виїхати на міжнародні змагання група спортсменів-дітей із малозабезпечених родин.

Обмеження незабаром практикуватимуть усі польські амбасади в Україні. Реакцію людей Луцьке консульство отримало першим, тому тут правила трохи пом'якшили.

"Ми додатково визначили ще три категорії це – спорт, наука і культура. За цими напрямками люди не муситимуть звертатися до візового центру", - зазначила керівник візового відділу польського Консульства у Луцьку Беата Бживчи.

Нарікання громадян на те, що отримують переважно короткострокові візи, у дипломатичній установі називають прикрою помилкою і пояснюють складністю перехідного періоду. Та рекомендують скаржитися не журналістам, а - до консуляту. "Ми не зачиняємо двері консульства". - запевняє Бживчи.

Також тут переконують у корисності новації: що менше в амбасаді відволікатимуться на прийом документів, то швидше оформлятимуть візи. От тільки волиняни в цьому сумніваються, адже нинішні черги під візовим центром тільки ростимуть, а вистоювати їх доведеться за дві сотні кревних.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Польща, візи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мы были в Польше летом на Евро-2012. Нам быстро и без проблем открыли визы в Консульстве Польши в Одессе. Нам понравилась страна, и мы решили съездить несколько раз в течение полугода. Вот тут-то и начались наши мытарства! Мы сто раз пожалели, что решили ехать в Польшу кататься на лыжах и еще посмотреть Гданьск и Краков.Когда подали документы в Консульство, нам сказали, что мультивизы на полгода не дадут, потому что нет проплаты 30% стоимости всех забронированных отелей. Это за полгода-то! Потом долго и нудно придирались, что на зимние каникулы мы забронировали апартаменты и проплатили всего 10% от суммы проживания. Хотя этот счет нам выставил польский отель. Потом придирались к тому, что место жительства хозяйки отеля в Польше и ее счет в банке находятся не в том городе, где ее отель. Мы предоставили ТРИ подтверждения от этой хозяйки. По итогу нам дали одноразовую визу, строго по количеству дней, даже без 3 дней для выезда-въезда в Шенгенскую злну, предусмотренные для тех, кто путешествует на своем авто. Мы съездили таки в Польшу.Но!!! Братья -поляки жутко лицемерят, когда говорят типа- приезжайте. Мы, украинцы, заведомо в неравном положении по сравнению с туристами из других стран: это от нас трубуют заплатить за полгода, а то и больше 30% предоплаты за забронированный отель, причем, никаких скидок на проживание их отель Вам не сделает. Это нас заставляют переться и платить за услуги визового центра 200 гривен- хотя в чем они, те услуги? Те же бумаги, те же справки... ну нет очереди.Раньше мы ездили всегда в Австрию, Швецию, Финляндию и прочие страны. После "теплого" приема в польском консульстве я предпочту по-прежнему тратить свои деньги в этих странах. А в Польшу... ну что ж, будут ездить украинские заробитчаны.
Відповісти
Ну то Ви, Алло, багата жінка, рада за Вас, але не всі такі...,нажаль...фінансово спроможні пані...
Відповісти
то піди і зароби,а не ний....."больно мне больно"....
Відповісти
Некоректний заголовок. Візовий пункт від самого початку свого відкриття (весна 2012) офіційно бере за свої послуги близько 20 євро. Хоча відмовка про те, що під візовим пунктом менші черги дивна.
Відповісти
Останні новини
За польські візи у Луцьку почали вимагати 200 гривень. ВІДЕО
06 лютий, 2013, 10:18