Псевдоволонтери цинічно заробляли на горі волинянки, - ЗМІ

Псевдоволонтери цинічно заробляли на горі волинянки, - ЗМІ
Мешканка Володимира-Волинського Надія Нестеренко звернулася до поліції із заявою про ошуканство з боку псевдоволонтерів.

Про це повідомляє Володимир Медіа.

Маленькому волинянину Івану Нестеренку у восьмимісячному віці поставили важкий діагноз. Лікарі давали невтішні прогнози, йшлося про повну недієздатність. Однак мама Надія не здалася, і почала наперекір вироку займатись сином. Її наполегливість і віра в одужання малечі зробила диво: хлопчик розмовляє, рухається, є досить активним. Однак не може ходити.

Але, як запевняє Надія, завдяки реабілітації, яку проводить спеціаліст з Києва, він цьогоріч став на лижі, а нещодавно проїхався на роликах. Та для повного одужання потрібно ще докласти чимало зусиль і коштів, яких у жінки немає.

Тому й погодилась на пропозицію представників благодійного фонду «Подаруй життя малятку», котрі пообіцяли допомогти.

Певний час вони переказували на рахунок Надії кошти. Хоча це були зовсім невеликі суми, але жінка була рада будь-якій підтримці аби поставити дитину на ноги. Навіть коли журналісти підняли питання ймовірного шахрайства з боку цих осіб, Надія повідомила, що отримує від них певну суму. На знак вдячності навіть запросила їх у гості, щоб подякувати.

Під час візиту волонтери зі скриньок вийняли гроші. Надія вже тоді помітила, що деякі купюри по 1-2 гривні були акуратно складені в одну суму. Складалося враження, що тих 50-70 гривень хтось гарно поскладав і згорнув. Таким чином вони б просто не пролізли через отвір скриньки. Здивувала й сума, яка, зважаючи на таку кількість волонтерів за певний час, який збирали, була мізерною. Хоча знала, що люди допомагають.

Сумніви у тому, що на її дитині заробляють, підтвердились після того, як зателефонували інші волонтери й повідомили, що бачили предсавтників цього фонду з набитими грошима скриньками, на яких було фото Іванка і поцікавились, скільки їй перераховують.

Зрозумівши, що пахне ошуканством, Надія зателефонувала до засновника Василя Клименка й запитала, коли надійдуть кошти. Той відповів, що двох волонтерів побили, а скриньки відібрали, однак пообіцяв щось вислати. І таки дотримався обіцянки, переказав 500 гривень.

«Мені шкода, що повірила їм. Я звикла бачити у людях добро, бо чимало мені допомагає. Неодноразово зверталась за підтримкою до наших місцевих підприємців, які ніколи не відмовляли. Однак постійно ходити з протягнутою рукою соромно, а піти на роботу не можу через хворобу Іванка. Чоловік заробляє небагато, треба ще двох діток годувати, тож і погодилась на пропозицію благодійників.

Вони, втершись у довіру, і розуміючи, що мене знають у місті, скористались цим. А тепер продовжують наживатися на моїй дитині. Якби добросовісно допомагали, я б змогла не тільки свою дитину лікувати, а й допомогти іншим. Мені зайвого не потрібно, а лише для реабілітації Іванка. Розумію, що їм теж потрібно за щось жити, і безкоштовно стояти на вулиці ніхто не буде. Але потрібно мати елементарну совість.

Я не хочу більше з ними мати справи, і щоб вони виманювали кошти у людей, тому звернулась до поліції із заявою визнати подальші дії волонтерів фонду, у випадку, якщо не перестануть використовувати прізвище сина, шахрайством.

Користуючись нагодою, хочу звернутись до усіх мешканців Володимира-Волинського, Волині та інших регіонів не давати гроші волонтерам фонду «Подаруй життя малятам», котрі матимуть при собі скриньку зі світлиною мого сина Івана Нестеренка. Я повідомила про це засновника фонду Василя Клименка і розірвала з ними усі домовленності. Сподіваюсь, поліція зверне увагу на їхню діяльність. Наразі для мене головне, щоб не спекулювали на хворобі Іванка і не ошукували людей», – говорить Надія Нестеренко.

До речі, на сторінці так званого засновника фонду Василя Клименка немає жодної інформації про його діяльність. Один з волонтерів після затримання його поліцією, зізнався, що у великих містах денна виручка складає від 10 тисяч.

Номер картки Ощадбанку: 5167490070626966, Надія Миколаївна Нестеренко.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Псевдоволонтери цинічно заробляли на горі волинянки, - ЗМІ
06 квітень, 2018, 03:06