На Волині – нові випадки кору

На Волині – нові випадки кору
Протягом минулої доби (5 квітня) в області зареєстрували 4 випадки кору — два випадки у місті Володимирі-Волинському, по одному у місті Ковелі та Луцькому районі.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Із загальної кількості хворих — двоє школярів, один учень професійного ліцею та вихованка ДНЗ. Кількість захворілих з початку року зросла до 99. Найбільше хворих у Турійському районі – 29 осіб, місті Володимирі–Волинському — 28 осіб, Луцькому районі та місті Ковелі — по 9.

Загалом уражено 20 навчально-виховних закладів області, в котрих зареєстровано по 1 – 2 випадки захворювання.

Продовжується проведення профілактичних та протиепідемічних заходів по ліквідації 5 зареєстрованих в області спалахів кору. Кількість захворілих у школі № 5 Володимира-Волинського збільшилась на 1 особу, зрісши до 5 випадків. В інших закладах кількість хворих не змінилась і становить: опорний заклад НВК-ЗОШ I-III ступенів смт Турійськ – 18 випадків, школа №2 Володимира-Волинського – 9 випадків, Володимир-Волинська гімназія імені Цинкаловського – 4 випадки, школа села Луковичі Іваничівського району — 3 випадки.

До слова, в епідемічний процес залучено 13 адміністративних територій області (67%). Не реєструють захворюваність лише в 6 регіонах області (Ратнівському, Шацькому, Старовижівському, Любешівському, Локачинському районах та місті Нововолинську).

Епідеміологи нагадують, що ліків від кору не існує. Зупинити спалах може тільки вакцинація.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кір, Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.