У Луцьку на благодійній акції вкрали банку з грошима. ФОТО

У Луцьку на благодійній акції  вкрали банку з грошима. ФОТО
Під час акції «Мільйон - копійками» невідомі особи 26 січня вкрали одну із банок.

Це трапилося у піцерії «Соло Піца» на пр. Відродження, 5а. Винуватця поки не знайшли, розповіли у ВОМГО «Асоціація Молодих Реформаторів».

Під час підведення підсумків акції невідомі особи за кілька днів до приходу активістів забрали банку, представившись організаторами. Наразі винуватця не знайдено.

Голова Благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук не здивувалася такому випадку.

«Люди, які хотіли легкої наживи на біді сім’ї онкохворої дитини та довірі добрих людей – були завжди. Так, кожного дня від колег по всій Україні приходять новини – знову шахрай. Схеми різні: під виглядом благодійників випитують у батьків цифри з банківських карток і знімають звідти усі гроші, які довго всім світом збиралися на лікування, використовуючи документи дітей, які уже померли або навпаки давно вилікувалися. Шахраї організовують збори в соціальних мережах або ходять по хатах/офісах», - розповіла Адамчук.

Поза цим, організатори підвели підсумки акції «Мільйон – копійками». За місяць у магазинах, закладах харчування, салонах було зібрано 6 337 гривень і 79 копійок. Окрім цього люди кинули 25 євроцентів, 13 польських грош, 10 російських копійок та 20 паперових російських рублів. Загалом було зібрано 6079 монет різного номіналу. Іншу частину грошей люди жертвували папірцями.

До участі в акції після її старту приєдналося ще кілька точок. Зокрема, ТМ «Оріфлейм» та головний редактор інтернет-видання «ВолиньPost» Юрій Ричук. Останній, до речі, цілий рік збирав монети у трилітрову банку.

Найбільше грошей було зібрано у барі «Майдан» - 921,45 грн. Друга за кількістю грошей банка була у головного редактора інтернет-видання «ВолиньPost» Юрія Ричука. Так, він пожертвував на ліки онкохворим дітям 721 грн. 79 коп. Третім став магазин «Рукавичка», який назбирав 569,82 грн.

Загалом, благодійні банки були розміщені у 25 точках. Організатори планують проводити таку акцію регулярно і збільшувати кількість точок розміщення трилітрових банок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Головне - похвалити Юру Ричука - редактора цього сайту........
Відповісти
Я виправив помилку у вашому коментарі: ви написали "похвати" а не "похвалити"
Відповісти
Це Киця букву "О" недописала ;)
Відповісти
В мене теж була така версія :)
Відповісти
Вже кицяешь?спочатку навчися грамотно писати...
Відповісти
Ви пропонуєте не згадувати про пожертву більше 700 гривень лише через те, що це головний редактор цього видання? Він, одна людина, пожертвував 700 гривень, а в інших закладах менші суми були зібрані із сотень відвідувачів. Думаю, такий жест має право на увагу та повагу. Не вважаєте так?
Відповісти
Можна було б і з меншою кількістю хвальби згадати.
Відповісти
Хвали-хвали мене, моя губонько.......))))
Відповісти
ну,то й що, що похвалил,але ж добру справу зробив!
Відповісти
переглянте монети, інколи їхні гравірування з браком чи відрізняються, плюс роки з 1992 до 1998 - коштують дорожче від номіналу монет )
Відповісти
Кляті крадії. Хочу, щоб вони були красиві, багаті, заможні, але щоб за це в них х.. відсох, щоб обідно було!!!
Відповісти