Відомий у Луцьку кримінальний авторитет Алєня не хоче лишатися під вартою

Відомий у Луцьку кримінальний авторитет Алєня не хоче лишатися під вартою
Кримінальний авторитет Олег Кравчук на прізвисько Алєня, якого суд вирішив взяти під варту на 60 днів за підозрою у причетності до «заборольської» справи із викраденням людей, оскаржуватиме міру запобіжного заходу в апеляційній інстанції.

Про це після судового засідання 6 квітня у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost повідомив адвокат Кравчука Віктор Коренга.

Коментуючи прийняте рішення адвокат зазначив, що вважає, що суд «як завжди у подібних випадках» зайняв дещо обвинувальну позицію.

«Підстави у поданій скарзі на затримання мого підзахисного Кравчука Олега Івановича на нашу думку є абсолютно обгрунтованими. Орган досудового розслідування має право затримати підозрюваного у вчиненні злочину виключно на підставі статті 208 кримінально-процесуального кодексу України. На нашу думку, в даному випадку такі підстави були відсутні», - каже адвокат. Мовляв, у засіданні чітко озвучили, що затримання трапилося через 19 днів після вчинення кримінального правопорушення, а будь-яких доказів про причетність до злочину під час особистого обшуку Кравчука та автомобіля, в якому він пересувався, не було. Адвокат також вважає, що у даному випадку відсутня обгрунтованість підозри, навіть не вдаючись до оцінки ризиків.

Відтак, згодом Коренга зауважив, що скористається правом на апеляцію.

«Відповідна апеляційна скарга буде подана у вівторок»,- підсумував адвокат. Мовляв, до його клієнта не має бути упередженого ставлення, бо він колись був судимий за певний злочин.

Нагадаємо, 4 квітня, представники управління карного розшуку ГУНП у Волинській області затримали Олега Кравчука через причетність до так званої заборолівської справи, пов’язаної із викраденням та триманням у підвалі видобувачів криптовалюти.

Як відомо, у вересні 2016 року уночі біля торгового центру «Гранд Волинь» через вибух гранати постраждало декілька автівок, одна із них – Lexus, на якому тієї ночі їздив той самий Алєня.

Також відомо, що цей чоловік був кілька разів судимий, загальний термін перебування за гратами – 24 роки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хто хоче під варту? На свободі краще, тільки погано тим, що треба на себе заробляти, а не людей в Заборолі катувати.
Відповісти
Останні новини
Відомий у Луцьку кримінальний авторитет Алєня не хоче лишатися під вартою
06 квітень, 2018, 17:48