Британцям дозволили одностатеві шлюби. ВІДЕО

Британцям дозволили одностатеві шлюби. ВІДЕО
6 лютого британські таблоїди вийшли з заголовками про історичне голосування в парламенті, яке повинне змінити суспільство: в країні офіційно дозволили одностатеві шлюби.

Законопроект підтримали 400 депутатів, 175 висловилися проти, пише ТСН.

Напередодні пізно ввечері палата громад парламенту проголосувала за легалізацію одностатевих шлюбів. З 2005 року в Англії, Шотландії, Уельсі та Північній Ірландії діяв закон про цивільні партнерства, однак повноцінними шлюбами такі союзи не вважали. Розглянутий документ дозволяє укладати як цивільні, так і релігійні шлюби.

Прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив, що рівні права для секс-меншин - це важливий крок вперед, який послужить зміцненню суспільства".

Втім поки що документ тільки розділив британців: більше половини депутатів-торі з Консервативної партії Кемерона проігнорували заклик до підтримки одностатевих шлюбів. Таблоїди назвали такий випад проти прем'єр-міністра "принизливим ігноруванням". Тим не менш Кемерон переміг, принаймні на рівні палати громад.

Наступний етап - обговорення документа в комітетах парламенту, а потім його має схвалити верхня палата - палата лордів.

Британські таблоїди висловлюють упевненість, що вже через рік перші одностатеві шлюби будуть проводитися відкрито.

Поки що число одностатевих шлюбів так званих цивільних союзів, у Великобританії складає шість-сім тисяч в рік, що не зрівняється з 240 тисячами "стандартних" шлюбів.

Проти законопроекту виступає Англіканська церква. Позиція представників церкви не змінюється: вони говорять, що в канонічних положеннях церкви шлюб розглядається як союз чоловіка і жінки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Британцям дозволили одностатеві шлюби. ВІДЕО
06 лютий, 2013, 14:32