Волинські шахтарі лютневої зарплати не отримають?

Волинські шахтарі лютневої зарплати не отримають?
Теплові електростанції України не закуплятимуть в лютому 2013 році вугілля у волинських шахтарів, тому гірники можуть залишитися без зарплати.

Так, протягом січня вугільники України відвантажили на ТЕС приблизно 600 тисяч тонн вугільної продукції. Обсяги відвантаження могли бути більшими, але на адресу ТОВ «ДТЕК Трейдінг» через обмеження в прийманні вугілля відвантажили на 63,5 тисячі тонн менше, ніж планувалося, повідомили в ДП «Вугілля України».

За прогнозами фахівців, такі випадки траплятимуться і в лютому, а керівники теплостанцій просять у «Вугілля України» про постачання лише 732 тисячі тонн сировини.

Тому державні вуглевидобувні підприємства: ДВЕК (Донецька область), «Первомайськвугілля», «Лисичанськвугілля», «Луганськвугілля» (Луганська область), «Львіввугілля», шахта «Надія», «Волиньвугілля», (Львівська, Волинська області) опинились без напрямків збуту продукції і, як наслідок, на кінець місяця залишаться без грошових коштів для виплати заробітної плати шахтарям.

Ліквідувати загрозу невиплати заробленого може розрахунок «ДТЕК Трейдінг» за відвантажене в 2012 році вугілля. Нині підприємство боргує постачальникам майже 90 мільйонів гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Борис Клімчук сказав журналістам, що це просто купка підпилих дядьків знечів'я зібралась минулої суботи в Нововолинську. А там все окей.
Відповісти