Твір Пікассо продали за 45 мільйонів доларів

Твір Пікассо продали за 45 мільйонів доларів
У Лондоні продали картину «Жінка у вікні», яка належить пензлю іспанського художника Пабло Пікассо.

Первісна оціночна вартість написаної в 1932-ому році картини, на якій зображена муза імпресіоніста Марі-Терез Вальтер, становила 40-56 мільйонів доларів, пише Українська правда.

«Ми тішимося, що цей приголомшливий і монументальний портрет, який представив його «золоту музу» громадськості, був проданий за таку високу ціну. Цей портрет є яскравою та сучасною роботою одного з найзнаменитіших періодів творчості художника», - зазначила представник аукціонного будинку Sotheby's Хелена Ньюман.

Іншим великим лотом аукціону стало полотно Клода Моне «Іній в Живерні» 1885: воно пішло з молотка за 14 мільйонів доларів при естимейті в 6,4-9,6 мільйона доларів.

Портрет дружини онука канцлера Німеччини Отто фон Бісмарка - Мони Бісмарк - Сальвадора Далі був проданий за 3,6 мільйона доларів. Спочатку полотно, створене в 1943 році, оцінювалося в 2,4-3,2 мільйона доларів.

Нагадаємо, 27 січня на Волині прикордонники Луцького загону та митники виявили твори мистецтва. Згодом стало відомо, що серед них є ліногравюра Пабло Пікассо «Жінка в кольє» 1962 року.

Ймовірно, що ліногравюра іспанського митця залишиться в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Яценюк теж сяде?
07 лютий, 2013, 08:22
Твір Пікассо продали за 45 мільйонів доларів
07 лютий, 2013, 08:07