Луцьк: водієві, який на смерть збив людину, дали «умовно»

Луцьк: водієві, який на смерть збив людину, дали «умовно»
У Луцьку водієві автівки Mitsubishi Lancer, яка на смерть збила пішохода на нерегульованому переході на проспекті Соборності у Луцьку, присудили 3 роки умовного покарання.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 30 березня, повідомляють Волинські Новини.

Як вдалося встановити суду, 27 вересня близько 23:25 обвинувачений, керуючи технічно справним автомобілем марки «Mitsubishi Lancer», рухався поблизу будинку №9 по проспекту Соборності зі сторони проспекту Перемоги у напрямку проспекту Відродження зі швидкістю руху не меншою ніж 67.1-70.1 км/год., що перевищує дозволену у населених пунктах швидкість руху.

Зокрема, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебував пішохід, водій не зменшив швидкість та не зупинився, щоб надати йому дорогу при виникненні небезпеки для руху, яку об’єктивно спроможний виявити. Окрім того, обвинувачений не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу та допустив наїзд на чоловіка, що перетинав проїзну частину дороги по нерегульованому пішохідному переході зліва направо відносно напрямку руху транспортного засобу.

Згідно висновку судово-медичного експерта, внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, чоловік, який переходив дорогу, отримав тілесні ушкодження, зокрема численні садна тіла, правобічний параорбітальний синець; злам кісток склепіння та основи черепа, забій головного мозку із крововиливами під його оболонки субдурального та субарахноїдального характеру; крововиливи в корені легень, середостіння, в корінь брижі, навколо ниркову клітковину справа, лінійний розрив правої долі печінки.

Тож, смерть потерпілого настала від отриманих в результаті дорожньо-транспортної пригоди тілесних ушкоджень, зокрема, відкритої черепно-мозкової травми, яка супроводжувалась зламом кісток склепіння черепа, забоєм головного мозку з крововиливами під його оболонки.

Обвинувачений повністю визнав свою вину та не оспорював фактичних обставин злочину.

Своєю чергою, потерпіла в судовому засіданні ствердила показання обвинуваченого щодо обставин вчинення дорожньо-транспортної пригоди, збитки їй відшкодовані, будь-яких претензій до обвинуваченого водія вона не мала, тож просила суду суворо його не карати і не позбавляти волі та права керування транспортними засобами.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі, проте на підставі ст.ст. 75, 76 КК України звільнив його від відбування призначеного покарання, якщо він протягом 3 років не вчинить нового злочину.

Нагадаємо, тагедія трапилася близько опівночі 27 вересня. Потерпілий під час зіткнення отримав тілесні ушкодження, внаслідок яких помер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жесть,як так? Та ще, родичі претензій немають, і просять некарати вбивцюююююююююююююююююююю.

Відповісти
Водій, бажаю одного, щоб сам ти, потрапив під колеса такого самого, га.до.н@, як ти
Відповісти
Яка сума взятки суддям від вбивці ?
Відповісти
Останні новини
Луцьк: водієві, який на смерть збив людину, дали «умовно»
10 квітень, 2018, 11:47