Недолугий протокол: на Волині виправдали «нетверезого» тракториста

Недолугий протокол: на Волині виправдали «нетверезого» тракториста
Суд виправдав водія "саморобного" трактора, якого взимку поліцейські спинили у Любешівскму районі із підозрою на водіння у стані алкогольного сп'яніння.

Справу розглядав Любешівський районний суд, пише Район. Любешів.

Поліцейські спинили водія ввечері, 5 лютого 2018 року, у селі Бихів Любешівського району. Зазначається, що він керував трактором «кустарного» виробництва з ознаками алкогольного сп'яніння: запах алкоголю з рота, нестійка хода. Тому поліцейські провели тест на кількість алкоголю в крові за допомогою драгера, який, за їхніми словами, показав більше 0,2 проміле.

Чоловік в суді свою вину у вчиненні правопорушення не визнав. Пояснив, що поліцейські запропонували пройти тест на алкоголь за допомогою алкотестера, і він погодився, хоча пояснив, що не вживав спиртні напої.

Після вказаних дій поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення, вказали, де необхідно проставити підпис та поїхали. Наказали чоловіку приїхати до райвідділку наступного дня для оформлення матеріалів по справі. Після цього затриманий сів за кермо свого мотоблока і поїхав додому.

Однак поліцейські не показали результати алкотесту затриманому і були відсутні свідки під час проведення тесту, чим правоохоронці порушили вимоги проведення процедури у встановленому законом порядку. Тому складений адмінстративний протокол, згідно норми закону ч.5 ст.266 КУпАП, є недійсним і на суді такі результати алкотестера визнаються недопустимим доказом.

Зрештою, суддя Наталія Гладіч, не отримавши інших доказів, постановила закрити провадження на підставі п.1 ст.247 КУпАП за відсутністю складу в діях підсудного вказаного адміністративного правопорушення. Окрім цього, у водія тимчасово вилучили посвідчення тракториста-машиніста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Недолугий протокол: на Волині виправдали «нетверезого» тракториста
10 квітень, 2018, 18:07