За нами, на відміну від «УКРОПів», нема олігарха, – Анатолій Гриценко у Луцьку

За нами, на відміну від «УКРОПів», нема олігарха, – Анатолій Гриценко у Луцьку
Пошук надійних політичних партнерів, визначення чіткої стратегії дій та формування професійної команди - голова Координаційної Ради партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко розповів, як політсила готується до виборів.

Про це йшлося 11 квітня під час прес-конференції у Луцьку.

Гриценко наголосив, що зараз відбувається формування команди не лише на президентські вибори, а на своєрідний цикл із трьох виборів: президентські, парламентські та місцеві.

«Треба дивитися вперед. Ми зараз працюємо як партія «Громадянська позиція» над об’єднанням тих політичних сил, які близькі для нас по духу, для того, щоб висунули не 5 чи 7, а одного кандидата, і ми перемогли на виборах. І це реально. Паралельно ми працюємо над формуванням плану дій. Не те, що висить на виборчій дільниці чи на бордах, а те, що реально треба зробити на всіх напрямах для того, щоб зберегти країну, зберегти потенціал країни і розвиватись. І третій напрям – формування команди, яка це зробить. І ключове слово зараз – професійність», - сказав політик.





За його словами, представників команди в області вже готують до того, що перемога на виборах буде важкою, а боротьба – напруженою та брутальною, з огляду на те, яку "чорну" кампанію практикують проводити ЗМІ Ігоря Коломойського проти команди Гриценка.

Мовляв, під час виборчої кампанії у 2014 році щотижня канал «1+1» виливав на команду інформаційний бруд, хоча офіційних підтверджень цьому немає. Партійці були збурені «брехнею «плюсів», тож Гриценко сам подав запит до Генпрокуратури, аби отримати дані про кількість кримінальних справ, порушених проти нього. У відомстві підтвердили, що жодної справи не зареєстровано.

Гриценко додав, що партія працює в умовах обмежених ресурсів.

«За нами, на відміну від усяких «УКРОПів», немає жодного олігарха, який ходив би, роздавав би, засівав би і так далі. Ні Сергій (ред. Сергій Чуріков, голова Волинської обласної організації партії «Громадянська позиція»), ні я не отримуємо ніякої зарплати за свою роботу, навпаки - докладаєм. Тим не менше, ми входимо в трійку партій, які мають реальний шанс пройти в парламент. Це все своїми руками, своїми мізками», - висловився Гриценко.



За його словами, наразі тривають переговори із лідерами різних політсил щодо об’єднання зусиль, а також для того, аби вибори були максимально прозорими і не було махінацій з кількістю голосів.
Тож «Громадянська позиція» співпрацюватиме із такими партіями, як «Самопоміч», «Народний контроль», «Європейська партія», «Сила і честь», «Рух нових сил» та «Демократичний альянс».

«Якщо хтось скаже, що ви довго перемовляєтесь, покажіть результат, я вам скажу дві речі: ми докладаємо, як партія, я особисто, максимально зусиль, яких тільки можна, розуміючи свою відповідальність. Жодних амбіцій, жодного пафосу немає. Я хотів би, щоб країна, яка колоритна, цікава, мала і вибір цікавіший», - сказав Гриценко.

Анатолій Гриценко також розповів про два напрями, в яких треба належним чином працювати, аби країна мала майбутнє. По-перше, це завершення воєнних дій і проголошення миру, а по-друге, розвиток економіки.

На думку Гриценка, в Україні ніякої миротворчої місії не буде до завершення президентських виборів, адже на це потрібно щонайменше 3-5 років, тож «ця» влада вже не встигне, натомість договороспроможність нової влади допоможе вирішити цю проблему.

«Якщо хтось хоче заробляти на крові, то в нас нема таких планів і бажань, і власності чи бізнесу в Росії нема», - підкреслив Гриценко.





На думку голови Координаційної Ради партії «Громадянська позиція», аби «врятувати» Україну, є єдиний шлях – піднімати економіку.

Він розповів, що в Україні вже випробували два неефективних методи: друк і роздавання нових грошей та набирання зовнішніх кредитів. Як наслідок, нині на кожного українця припадає понад 50 тисяч гривень боргу.

«Одне із завдань нової влади – спланувати і провести перепис, розуміти, скільки нас. Скільки нас освічених, скільки здорових, скільки працездатних», - зауважив Гриценко. Мовляв, без цього неможливо спланувати стратегію розвитку.

Крім того, під час прес-конференції Анатолій Гриценко зазначив, що передвиборча підготовка – це лише 10% зусиль партійців, решта ж 90% припаде на діяльність опісля них. Тому у «Громадянській позиції» наразі працюють над тим, щоб нова влада не стала злочинною через кілька місяців, щоб робила важливі справи і щоб її підтримувало суспільство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За нами, на відміну від «УКРОПів», нема олігарха, – Анатолій Гриценко у Луцьку
11 квітень, 2018, 19:30