Суд розпочав розгляд «справи Сорокопуда»

Суд розпочав розгляд «справи Сорокопуда»
У Луцьку суд почав розглядати справу щодо звинувачення в хабарництві відомого адвоката, чоловіка народного депутата України Ірини Констанкевич Миколи Сорокопуда (ч 3 ст. 368 ККУ)

Окрім адвокатської діяльності Микола Сорокопуд кілька років був керівником Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Волинської області. Саме при отриманні нібито грошової винагороди за успішну здачу тестів для отримання посвідчення адвоката його і затримала поліція наприкінці вересня 2017 року, - написав у Facebook журналіст Юрій Горбач.

Підготовче засідання відбулося 11 квітня. На перше засідання прийшли всі учасникии процесу. Окрім Сорокопуда другим обвинуваченим у справі є ще один адвокат Андрій Омелянюк. Обвинувачених адвокатів в суді представлятиме троє захисників.

Учасники процесу заявили кілька клопотань, серед них і про допит співробітника УЗЕ у Волинській області Сергія Хомюка та колишнього заступника начальника УЗЕ області Михайла Максименка.

"Судячи із заявлених клопотань, захист буде дотримуватися лінії оскарження допустимості і законності зібраних слідчими доказів", - вважає журналіст.

Розглядає справу суддя Луцького міськрайонного суду Василь Ковальчук.

Нагадаємо, обох адвокатів затримали 27 вересня 2017 року в офісі Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури у Волинській області в Луцьку. За словами спікера Департаменту захисту економіки Національної поліції Наталії Калиновської, затриманий вимагав та отримав через посередника від громадянина дві тисячі доларів США та понад п'ять тисяч гривень за успішну здачу останнім кваліфікаційних тестів, необхідних для отримання посвідчення адвоката.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Подивіться на останнє Фото: в сорокопуда зовсім немає шиї. Інвалід першої групи.
Відповісти
Вже мабуть все "порішали".дадуть штраф менший за суму хабара.
Відповісти
Ех Коля, Коля так обкакатись!!! Стільки гонору та амбіцій, а тепер до кінця життя сморід та стидоба!! Отак вилазить назовні гнила душонка!!
Відповісти
Цікаво, а той чувак що давав хабара здав тести?
Відповісти
Реально такса була і буде далі. Жінка порішає суд да й по всьому, як показує практика судді адвокатів не засуджують, це ж їхні посередники як не як )))
Відповісти