На Волині випустили на волю 60 фазанів. ФОТО

На Волині випустили на волю 60 фазанів. ФОТО
У Горохівському районі лісівники випустили на волю 60 фазанів.

Збагачувати місцеву фауну фазанами колектив ДП «Горохівське ЛМГ» розпочав позаторік, коли було придбано 80 чотиримісячних фазанів. Торік головний мисливствознавець Григорій Биховець привіз із Іллінецького державного фазанарію, що знаходиться у Вінницькій області, 150 голів молодняка. Дали йому «прописку» в мисливських угіддях Горохівського лісництва. Кажуть, що молодняк акліматизувався та прижився, - повідомили в прес-службі ВОУЛМГ.

Фазан звичайний – красивий птах підродини Фазанових ряду куроподібних із яскравим різнокольоровим пір’ям – золотавим, темно-зеленим, помаранчевим, фіолетовим. Він вважається південним, мешкає в Азії до Китаю, корейського півострова та Японських островів. На північ розповсюджений до дельти Волги, водиться в Грузії, Азербайджані, Вірменії, на Північному Кавказі.

Фазанів успішно розводять також у Європі та Північній Америці. Для цього існують відповідні програми з акліматизації цих птахів. На території України вони поширені у південних та південно-східних районах, а також на Закарпатській рівнині та в окремих районах Волині.
Тепер до цих адрес активно приєднується Горохівщина. Минулого тижня Григорій Биховець знову їздив в Іллінецький державний фазанарій і привіз звідти 60 дорослих птахів. Це стало подією в Горохівському лісомисливському господарстві, зокрема в Горохівському лісництві.

Фазанів обережно діставали з ящиків і випускали їх у нові домівки директор ДП «Горохівське ЛМГ» Володимир Супрун, головний мисливствознавець Григорій Биховець, інженер Олег Дахнюк, водій Роман Майко, депутат районної ради, житель Квасова Юрій Обишук, активісти шкільного лісництва Богдан Дохнюк і Христина Степанюк .

Юні помічники лісівників здивували всіх глибокими знаннями про флору й фауну, - кажуть лісівники.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс, фазани
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.