Як луцький «політех» святкував 10-річний «національний» ювілей. ФОТО

Як луцький «політех» святкував 10-річний «національний» ювілей. ФОТО
У Луцькому національному технічному університеті відзначили 10-ту річницю надання статусу національного. До ювілею студенти та викладачі вишу підготували різноманітні виставки, квест та навіть благодійне частування.

Зокрема, кафедра дизайну організувала акцію «Національні традиції у Луцькому національному технічному університеті». Молодь разом зі своїми педагогами презентували виставку творчих робіт, серед яких картини, витинанки, 3D писанки тощо. Вони ж підготували тематичну фотозону і навіть квест «Веселі яйця-10», - повідомили в прес-службі університету.

До того ж, на заході відбулася й благодійна акція «Подаруй бійцю свято», організована спільно з ГО «Автомайдан України». Долучитися до неї міг кожен бажаючий, просто придбавши смаколики, виготовлені студентами.

Привітала гостей свята заступник декана факультету будівництва та дизайну Ольга Приступа. Вона подякувала студентам і викладачам, які долучилися і спільно організували великоднє свято.

«Хочу подякувати всім студентам і викладачам, які долучилися і зробили таке великоднє свято. В нас представлена виставка графічних робіт, яку виконував перший курс, керівник Анна Дідух. Є також 3D великодні писанки, над якими працювали дизайнери, виставка творчих робіт і витинанки. Приємно, що до благодійної акції «Подаруй свято бійцю» долучилися всі студенти і викладачі факультету, за що їм усім окремо дякую. Бажаю усім гарного настрою, великодньої радості в серці, щоб вона завжди була і не тільки навесні, шануймо наші національні традиції, хай усім щастить», - зазначила Ольга Приступа.

Подякував за підтримку і тісну співпрацю представник ГО «Автомайдан України» Андрій Ольховий: «Вкотре дякую за традиційний захід, подарунки і листівки для бійців, яким дійсно потрібна ваша увага. Минає уже четвертий рік, відколи почалася АТО, і з кожним днем увага до бійців падає, втім ви робите велику справу, підтримуючи наших захисників».

До слова також долучився боєць полку «Азов» Олексій Кушнєр: «Війна триває четвертий рік і дуже приємно, що є такі люди, які допомагають: хто листами, хто малюнками, хто своєю увагою, адже це дуже важливо. Нашим воїнам, захисникам це необхідно, вони потребують відчуття того, що мають підтримку. Щиро від усіх воїнів я вам дякую».

По тому із вітальним словом виступив проректор із науково-педагогічної роботи Валентин Талах. Він подякував факультету будівництва та дизайну за підтримку національних традицій й похвалив майстерність юних талантів.

«У мене не було сумнівів, що за Великдень в університеті має відповідати факультет будівництва та дизайну. Я знав, що це свято буде віддане у надійні художні та дизайнерські руки із нетрадиційним підходом, і я не помилився. Кожен рік такі заходи стають ще кращими, збільшується кількість представлених художніх напрямків, наприклад минулого року була 3D писанка, цього року вже є витинанки. А найприємніше мені дивитися на студентів, які це роблять. Будьте такими ж усміхненими і позитивними. Хочу також звернутися до «Автомайдану»… прекрасно те, що ми робимо в парі корисну роботу. Дякую вам за спільну працю. І звичайно, вітаю із 10 річницею надання статусу національного нашому університету і з великодніми святами, будьте щасливими і успішними», - наголосив проректор.

Насамкінець, долучився до слова й декан факультету будівництва та дизайну Олександр Бондарський: «Ми сьогодні, в певній мірі здаємо іспит з нашої творчості і з наших можливостей. Кожен рік наші роботи стають кращими, наші студенти та викладачі унікальними, унікальні є спеціальності і я думаю, що кожного року ми будемо виставляти такі гарні експозиції. Дякую усім, хто долучився до сьогоднішнього свята. Хочу побажати, щоб усі ми були щасливі, успішні, здорові і війна швидше закінчилася».

Варто зазначити, що паралельно свої святкові заходи провів й факультет екології та приладо-енергетичних систем. Викладачі презентували вікторину «Чи знаєш ти свій університет», за перемогу у якій студенти отримували призи. До того ж, для молоді факультет провів конкурс есе «Що для тебе твій університет». Винагородою для переможців конкурсу стане публікація найкращого есе на сайті університету.

До слова, впродовж святкового дня, у Луцькому НТУ відбулася низка заходів у різних навчальних корпусах, організовані всіма факультетами закладу. Серед них, зустрічі із успішними випускниками ВИШу, круглі столи та наукові семінари, демонстрація обладнання для передачі FM-ретранслятора різних діапазонів, виставка-презентація результатів роботи будівельної лабораторії, виставка безпілотних апаратів, робототехніки та випробування автосимулятора, презентація історичної ретроспективи діяльності навчального закладу тощо.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЛНТУ, свято
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.