Чи готові лучани платити більше за проїзд в маршрутці?

Чи готові лучани платити більше за проїзд в маршрутці?
Акція протесту під стінами Луцької міської ради, гучні аварії та скандали за участю водіїв громадського транспорту. Чи задоволені лучани якістю пасажирських перевезень у місті та чи готові платити більше за проїзд в маршрутці?

Про це та інше дивіться у прямому ефірі головного на Волині суспільно-політичного ток-шоу «Протилежний Погляд LIVE» 13 квітня о 17:30, а також в неділю, 15 квітня, о 19:00 на ТК «Нова Волинь».

До дискусії у студію запрошені Луцький міський голова 2006-2010 р. Богдан Шиба та начальник управління транспорту і зв'язку Луцької міської ради Анатолій Миронюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так так тактактак
Відповісти
Нічого ця говорильня не дасть, буде п’ять гривень. За рік – шість, сім… . Міське керівництво, активісти не розуміють, що існуюча транспортна система – система заробляння, яка нічим не відрізняється від базару напередодні свята, буде і буде піднімати вартість проїзду. Водії будуть все більш хамовитими, а автобуси все більш розбити і брудними. Транспортну проблему потрібно вирішувати не політичними гаслами, а соціально-економічними розрахунками. На початку потрібно повністю звільнити місто від приватних перевізників. Замінити їх комунальним транспортом. Нехай беушним, але комунальним. Потім навчитись вираховувати собівартість маршруту і проїзду пасажира. Одна справа їхати від початку і до кінця, а інша – одну зупинку. Потім довідатись про платоспроможність пасажирів. Потім приступити до компенсування за проїзд для певних категорій людей. Потім зрозуміти, що громадський транспорт не може бути прибутковим, але щомісяця виходити на баланс: видатки = прибутки від проданих квитків. Метою має бути не прибутковість, а соціальна і навіть екологічна ефективність. Вулиці міста мають бути на половину звільнені від приватного транспорту, особливо в часи пік та на свята, вихідні. Але щоб все це було, потрібно не рекламуватись, бо до піару, насправді PR, міським керманичам далеко, а розробити стратегічний план становлення і розвитку громадської транспортної системи.
Відповісти
накладу кастрюльку на голівоньку - і хайль...
Відповісти
Про яке підняття може бути мова, сьогодні вранці їхалала на роботу "9а",хай бог милує, посадити вранці того хто хоче підняти проїзд і нехай подивиться, чохли на сидіннях такі що на них бридко сісти, людей стільки що не зайти не вийти,хіба можна в такій грязній маршрутці їхати, хіба що тільки в спец.одязі., маршрутка трішить, піщить. Будь ласка піднімайте, не треба великого комфорту, хотя би трішки було чистіше, ми ж ідем в Європу то давайте будем іти, але не так, вартість піднімем а дальше начхати, але це їздять прості люди, яких ніхто не має за людей. Ті хто хоче підняти ціну- вони всі пихаті понакрадали, машин крутих понакупляли, і їм ще мало.Вони тільки дивляться де б ще і на чому підняти ціну. Шановне наше міське керівництво подумайте трішки про людей.
Відповісти
Останні новини
Чи готові лучани платити більше за проїзд в маршрутці?
12 квітень, 2018, 20:00