У Луцьку не вистачає водіїв для маршруток

У Луцьку не вистачає водіїв для маршруток
У луцьких маршрутках не вистачає водіїв, тому що чоловіки виїжджають працювати у кращих умовах за кордоном.

Про це стало відомо 12 квітня під час громадського обговорення підняття вартості проїзду у міських маршрутках.

Директор приватного акціонерного товариства «Луцьке АТП10701» Сергій Дьомін розповів, що проблеми з персоналом виникають у всіх місцевих перевізників, оскільки країна-сусід пропонує кращу оплату праці, тож відтік кадрів відбувається саме туди.

«Кількість водіїв у всіх перевізників зменшилась, тому що нормальні водії працездатного віку виїжджають туди, де можна заробити гроші – в Польщу. У нас сьогодні нестача кількості водіїв до необхідного штату становить від 20 до 35 %. І для того, щоб навіть їздити так, як вони їздять, ми змушені, давайте вести мову відверто, порушувати закон, для того, щоб забезпечити ті перевезення, які на сьогодні ми забезпечуємо», - сказав перевізник.

Він пояснив: у законі чітко прописані правила, які регулюють режим праці та відпочинку водіїв, однак якщо перевізники будуть їх дотримуватись, то маршруток на дорогах Луцька стане на третину менше.

Також Дьомін поділився, що обурений, коли в інтернеті пишуть повідомлення на кшталт «моя дитина мерзне, а ці покидьки вже поїхали в депо»:

«Ці «покидьки» не мають де поїсти, де сходити в туалет, стають зранку і лягають пізно вночі для того, щоб забезпечити мінімальний рівень нормальних перевезень», - сказав перевізник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.