Сміттєзвалище «на 340 тисяч» й досі «прикрашає» Луцьк. ФОТО

Сміттєзвалище «на 340 тисяч» й досі «прикрашає» Луцьк. ФОТО
Сміттєзвалище на вулиці Говорова в Луцьку, яке завдало навколишньому середовищу шкоди на 340 тисяч гривень, досі не ліквідували.

Більше того, туди вивозять сніг і сміття після прибирання вулиць. Попри численні скарги мешканців цієї вулиці, величезні купи сміття продовжують «красуватися» поряд з житловими будинками, пишуть Волинські новини.

61-річна лучанка Тамара, яка живе на вулиці Говорова з 1972 року, каже, що смітник існує, відтоді як вона тут оселилась.

«Сміливо можна сказати, що мої діти та внуки виросли на смітнику. Це місце остаточно занедбали з тих пір, як змінився власник Луцького цегельного заводу. Раніше, хоча б деколи сміття вивозили, а тепер кажуть, що це не їхня територія. Нікому немає діла до того, що наші діти граються на смітнику», - зауважила вона.

За словами жінки, щовесни до звалища тягнуться вервечки вантажних машин, які звозять побутові відходи з усього міста. Вночі звідти чути, як б’ються пляшки. Через те, що на смітнику часто горять шини, мешканці сусідніх будинків хвилюються, щоб вогонь не перекинувся на їхні оселі.

Величезного дискомфорту людям додає ще й водойма, що знаходиться поруч.

«Ця каналізація просто жахлива! Як тільки настає потепління, навколо стоїть нестерпний сморід. Сміття гниє і розкладається. Усю гидоту вітер розносить по дворах. Постійно доводиться його збирати. Раніше сміття вивозилося один раз на рік, але тепер я взагалі не пригадую, коли його прибирали» - розповіла жінка.

Лучанка стверджує, що тепер величезні купи сміття періодично засипають снігом зібраним під час прибирання вулиць міста.

«Ми помітили, що деколи сюди завозять сніг. Декілька днів назад тут їздив тут грейдер і той сніг розгортав. Коли теплішає, на смітнику з’являються безхатченки. Ви ж самі розумієте, де є сміття, там і вони. У них своя ієрархія, кожен має свою ділянку. А собак, мабуть, більше ніж людей. Ввечері страшно пройти, тому що немає освітлення», - бідкається старенька.

Місцеві жителі наголошують, що побутові відходи з власних осель на звалище не вивозять. Мовляв, можливо і є недисципліновані, які можуть це зробити, але більшість користується послугами спеціальної машини для збору сміття, яка їздить двічі вулицею на тиждень.

Мешканці будинків на вулиці Говорова кажуть, що з проханням ліквідувати несанкціоноване сміттєзвалище неодноразово зверталися у виконавчий комітет Луцької міської ради та інші органи влади. Але проблему подолати поки не вдалося.

Нагадаємо, прокуратура Волині виявила на Говорова сміттєзвалище площею приблизно 270 квадратних метрів, яке завдало Луцьку шкоди на 340 тисяч гривень.












Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.