Батьки просять пішохідний перехід біля луцької школи

Батьки просять пішохідний перехід біля луцької школи
Батьки дітей, які навчаються у школі № 25, написали колективне звернення у міську раду, щоб вирішити проблему з пішохідним переходом біля навчального закладу.

Про це йшлося 13 квітня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Школа розташована на вулиці Федорова, біля неї немає пішохідного переходу, а попереджувальні знаки про те, що дорогу перетинають діти, розміщені лише біля найближчих переходів.

У зверненні йдеться про те, що школа дуже велика і працює в дві зміни. У закладі навчаються діти із вулиць Федорова, Конякіна і інших. Коли вони ввечері повертаються додому, особливо взимку, вже темно і не скрізь є освітлення. Школярі, які ідуть з вулиці Зацепи, перетинають дорогу у найбільш зручному місці (навпроти школи) і не ходять через переходи, що знаходяться неподалік навпроти магазину «237» або ЖКП № 11.

«Цьому сприяють також невпорядкований тротуар зі сторони наших будинків, який в період дощів і танення снігу перетворюються у суцільну калюжу. Великою проблемою також є те, що між цими переходами перед школою дуже часто як малі так і великовагові засоби транспорту, які заважають водіям, що рухаються, вчасно зреагувати на школярів, які переходять дорогу», - йдеться у зверненні.

Як наслідок – на цьому відрізку дороги вже двічі за останній час ставались аварії. Отож жителі просять облаштувати пішохідний перехід навпроти школи. За це підписались 80 людей.

Врешті комісія вирішила доручити департаменту ЖКГ вивчення цього питання, щоб перенести пішохідний перехід або встановити додатковий на проблемній ділянці зі встановленням відповідних знаків, або встановити турнікети та обмежувачі швидкості на вказаній вулиці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То може треба навчити дітей ходити через перехід,"який знаходиться непожалік"? Чи кожних 5 метрів переходи ліпити? Елементарних правил дорожнього руху навчити, щоб не вискакували з-за машин припаркованих...
Відповісти
Там і зліва і справа є пішохідні переходи , невже важко ступити десять кроків
Відповісти
Останні новини
Батьки просять пішохідний перехід біля луцької школи
13 квітень, 2018, 12:28