Волинянин може сісти на 4 роки через спробу дати хабаря патрульним

Волинянин може сісти на 4 роки через спробу дати хабаря патрульним
Правоохоронці повідомили про підозру волинянину, який намагався підкупити патрульних в Ковелі. Чоловік може сісти на 4 роки.

Ковельська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про пропозицію надання неправомірної вигоди працівникам відділу організації несення служби в місті Ковелі Управління патрульної поліції у Волинській області, вчинену 21-річним мешканцем Володимир-Волинського району.

Зранку 3 квітня автомобіль марки «Audi 100», за кермом якого перебував чоловік, на вулиці Володимирській в Ковелі зупинили патрульні – за проїзд на червоний сигнал світлофора.

Під час оформлення поліцейськими адміністративних матеріалів та винесення постанови про порушення водієм Правил дорожнього руху, порушник запропонував "залагодити питання" про не притягнення його до відповідальності, надавши правоохоронцям неправомірну вигоду у сумі 200 грн.

Гроші чоловік пропонував усім присутнім на місці події патрульним – і нарешті поклав їх на форменну куртку поліцейського, який сидів у службовому автомобілі.

Поліцейські повідомили про пропозицію надання їм неправомірної вигоди своєму керівництву.

На місце події прибули працівники Ковельського відділу поліції, які зафіксували факт вчинення злочину та вилучили гроші, які громадянин намагався надати як неправомірну вигоду.

Чоловікові повідомлено про підозру у пропозиції та наданні неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах надавача дії з використанням наданої їй влади чи службового становища (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 369 КК України).

ст. 369 КК України

1. Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища -

караються штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.


Триває досудове розслідування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянин може сісти на 4 роки через спробу дати хабаря патрульним
13 квітень, 2018, 13:59