Волинянин переміг у міжнародному конкурсі письменників

Волинянин переміг у міжнародному конкурсі письменників
Літературний редактор інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії УПЦ КП, член Спілки християнських письменників України Віктор Гребенюк здобув перше місце в Міжнародному конкурсі документального оповідання.

Про це йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ КП.

Умовою цього мистецького змагання, яке організовував Німецький фонд «Пам’ять, відповідальність і майбутнє», було художнє відтворення задокументованих свідчень про випадки доброти за часів нацизму. Надіслані тексти спершу розглядали національні журі (в Україні та Росії), потому – міжнародне.

Новела «Кухлик води живої» Віктора Гребенюка брала участь у номінації професійних письменників (75 учасників). Автор написав її на основі епізоду з книги спогадів Мусія Мельничука «Моя довга страждальна дорога», що вийшла у єпархіальному видавничому відділі «Ключі».

Церемонія нагородження відбулась 11 квітня в київському Будинку письменників у присутності керівника відділу культури посольства Німеччини Себастьяна Ґроміґа. Нагороди вручав представник Національної спілки письменників України Олександр Гордон.

До словами, незадовго перед тим стало відомо, що Віктор Гребенюк – серед переможців конкурсу літературного фестивалю «Антракт», який проходив у Херсоні: в номінаціях «Коротка проза» та «Сценарій короткометражного фільму».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.