«Якби всі переселенці виїхали, для Волині це була б катастрофа», - луганчанка

«Якби всі переселенці виїхали, для Волині це була б катастрофа», - луганчанка
Керівник ГО «Переселенці Криму та Донбасу» Аза Голощапова, яка родом із Луганської області, вважає, що Волинь дуже постраждає, якщо з її терен виїдуть всі переселенці.

Про це вона розповіла 13 квітня під час круглого столу щодо житлових проблем переселенців.

Жінка розповіла, що 70 % переселенців не хочуть повертатись на окуповані території, вони воліють мати власне житло в інших областях, зокрема й на Волині, та приносити користь для місцевих громад. За її словами, у Волинській області є 3240 переселенців, яким важливо мати свою оселю саме тут. Вони хочуть залучати спонсорів, щоб будувати житло, таким чином створюючи робочі місця і розвиваючи суміжні галузі.

«Це дуже важливо для Волині, яка потерпає від міграційних процесів. Якщо ми на хвилину уявимо, що ці переселенці склали свої речі і виїхали, для Волині це була б катастрофа. Але ніхто про це не задумується. Наша влада не вважає нас цінністю для громади. Це погано для місцевої громади», - сказала Аза Голощапова.

Вона розвіяла міф, що переселенці – утриманці бюджету, бо, мовляв, і школи, і дитсадки, і різні гуртки їхні діти відвідують на загальних засадах, а самі жителі Донецької та Луганської областей працюють, а отже, сплачують податки та інвестують у місцевий бюджет.

Зі слів жінки, діти переселенців у Луцьку мають лише право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті, а деякі сім’ї, які перебувають у критичних ситуаціях, отримують соцдопомогу.
Аза Голощапова наголосила, що хоче без емоцій та жалю обговорити шляхи вирішення житлової проблеми переселенців, щоб вони були вигідні і владі, і їм. Очільниця ГО повідомила, що на захід запрошували 5 народних депутатів та очільників різних департаментів міської ради, однак ніхто з них не прийшов.

«Це відповідь на питання, чи хоче влада вирішувати наші проблеми», - підсумувала жінка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Нову байку придумали.Колись ви вже нас годували.

Відповісти
як ми жили без вас стільки років навідь не знаю
Відповісти
Україну нагодували, тепер за Волинь взялись...
Справді, "рускіймір" в їх головах залишив глибокий слід.
Відповісти
чого ви сюди приихали роботяги
Відповісти
мы вас кормим..., це вже ми чули!
Відповісти
Знайомий з деякими переселенцями))) Катастрофа буде якщо ще приїдуть....
Відповісти
Катастрофа буде якщо ви звідси не поїдете разом зі своїм рускім миром і ідеологіею!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
П'ять років тому говорили, що ми годуємо всю Україну. Як "запахло жареним" не стали на захист свого будинку, квартири, міста, а " драпонули" до нас. І тепер розповідають як їм важко. А хто ж тоді кормить вас тут?
Відповісти
А хто вас сюди кликав зрадники? Драпонули із своєї землі і ще тут вякаєте, незадоволення захищати свої оселі. Не дай бог заснуться знову якість негаразди ви і дальше драпанете
Відповісти
Я знаю одну сім'ю переселенців з Донбасу , які збудували собі невеликий будиночок в с. Рованці , і вже третій рік живуть там без світла . Уявіть собі , в 21 столітті жити без телевізора , пральної машини , і мікрохвильовки , і т.д. Вони не хочуть того світла безкоштовно , вони готові заплатити за підключення . Але нашій владі насрати на простих людей . Вони написали закони для себе . У них прямо під парканом вже вдруге буде походити фестиваль "Бпндершта" . На це щоб бути спонсором цього дійства , в Боратинській сільраді є гроші , а те що там вже три роки живуть люди без світла вони навіть знати не хочуть .
[email protected].
Відповісти
В*обуйте хоч сьогодні звідси.
Відповісти
Шановні переселенці вчіть українську мову!
Відповісти
які ж чорнороті коментатори...
Відповісти
Їдь корми кацапів,годувальниця!!!
Відповісти
Люди просто побачили краше житья, от і не хочуть їхати. А гнати на цих людей не треба, поставте кожен себе на їхнє місце, ось так.
Відповісти
Може й війна доя того, щоб ту нечисть, по доброті своїх сердець, ми змогли прийняти. Думаємо- виправимо, свідомість поміняємо, на любов - любов отримаємо. Закопавши на зиму у копець, зі здоровою, гнилу картоплю, вона оздоровіє? чи згноїть і здорову???
Відповісти
Шановна пані Аза! Є просте рішення вашої житлової проблеми для переселенців: виженіть Путіна з Донбасу і Криму та відбудовуйте свої домівки! А до нас на Волинь не треба сунутися з вашими прихильниками "руського міра". Наші волиняни через вас кров свою проливають на Сході. ЧОМУ МИ ПОВИННІ ВАС ТУТ ЗУСТРІЧАТИ І ЗАБЕЗПЕЧУВАТИ ЖИТЛОМ?!?!
Відповісти
Те, що якщо вони поїдуть, нічого принципово не змінить - ясно прекрасно.
Те, що допомогти тим хто приїхав потрібно - теж ясно, але і допомога потрібна тим, хто готовий взяти вудку, а не рибку, та тим, хто не цурається України.
Зомбаки серед них є, але їх такими зробили, чи можна перевиховати - можна, якщо не бути гівном і не принижувати всіх без розбору.
Хто не перевиховається - той сам поїде, йому тут комфортно ніколи не буде.
Відповісти
Звідки стільки злості? Ніхто не хоче думати, жах! Завтра може статись на Волині якась техногенна катастрофа (я вже не кажу про військові дії з боку Білорусі, хоча таке також може статись, там же російська армія), або повінь і ви також станете переселенцями. Але правда в тому, що якщо 800 сімей звільнять 800 квартир, велика кільість лучан залишиться без додаткового заробітку, та ще й комунальні потрібно буде платити самим.І покинуті 1000 робочих місць хтось має зайняти. А селяни вже більш на роботу в Польщі орієнтовані, ніж в Луцьку. Саме про це йшла мова, але журналісти вихватили кусок, написали такий заголовок і спровокували таку реакцію.
Відповісти
Останні новини
«Якби всі переселенці виїхали, для Волині це була б катастрофа», - луганчанка
13 квітень, 2018, 15:16