Лучанин скаржиться, що його підвал півроку затоплювала вода

Лучанин скаржиться, що його підвал півроку затоплювала вода
Голова ГО «Волинська правозахисна група» Степан Василюк розповів, що у підвалі його будинку близько півроку текла вода, а працівники ЖЕКу не реагували на його звернення.

Про це стало відомо 13 квітня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

«У мене в підвалі почала текти вода. Я вставав, ночі не спав, підставляв там 40-літрові балії, виливав ту воду, щоб вода не йшла під фундамент. Коли їхав у відпустку, просив сусіда. Пройшло півроку, приходять з ЖЕКу два герої: «Ну що у вас там?», прийшли, хтось відкрутив гвинтик не в ту сторону, вони закрутили і все. Але це пройшло півроку і я дзвонив через день», - розповів чоловік. Він пояснив, що завжди регулярно сплачував за всі послуги, але зараз відмовляється сплачувати за утримання будинку, оскільки вважає, що немає за що платити, бо послуги не надаються.

Голова комісії Андрій Козюра порадив Степану Василюку у разі подібних ситуацій «стукати» не тільки в жек, а й до депутатів, щоб перевірити, хто винен у такому недбальстві в роботі.

Крім того, Степан Василюк підготував звернення, у якому просить допомогти вирішити проблему з отриманням субсидій. Чоловік розповів, що йому відмовляють у наданні субсидій у зв’язку з тим, що він має борг. Степан Василюк запевняє, що ніякого боргу у нього нема і не може бути.

Чоловік припускає, що йому нараховують плату за послуги, які він не отримав. Через це із ТОВ «Волиньгаззбут» постійно приходять попередження про відключення газопостачання.
«Це є державна проблема, там є корупційна складова. Це є перекачування коштів. Зрозуміло, що ті субсидії надаються не населенню, а йдуть транзитом олігархам і монополістам», - сказав Василюк.

Натомість начальник управління клієнтського сервісу ПАТ «Волиньгаз» Юрій Петрук повідомив, що чоловіку поштою мала надійти відповідь на звернення, у якій розписано всі розрахунки за сплачені послуги і заборгованості.

«У вас іде подання показників нормальне, але іде систематична недоплата по тих показниках, що ви передаєте, тому у вас виникла така заборгованість, яка ще тягнеться з 2015 року. Ми з фахівцями перевіряли, там нічого неправильного немає. І ніяких донарахувань, перенарахувань, нічого такого немає», - запевнив Юрій Петрук та озвучив суму боргу – станом на початок року 4 616 грн.

В результаті комісія вирішила доручити заступникам в.о. міського голови Григорію Недопаду та Олександру Рачкову розглянути звернення точково і по суті та перевірити, чи є порушення у виплаті субсидій та зловживання у сфері ЖКГ, а згодом вжити відповідних заходів для усування порушень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.