Псевдомінера луцької лікарні взяли під варту

Псевдомінера луцької лікарні взяли під варту
Чоловіка, який повідомив про замінування Волинської обласної клінічної лікарні, взяли під варту на 30 днів.

Судове засідання із обрання запобіжного заходу відбулося 13 квітня.

Сторона обвинувачення клопотала стосовно обрання заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Підозрюваного просили взяти під варту, аби забезпечити необхідну процесуальну поведінку та запобігти імовірним ризикам. Слідчий Роман Каранець повідомив, що після допиту патрульного поліцейського стало відомо, що підозрюваний погрожував йому застосуванням фізичної сили та навіть зброї. Окрім того, за словами слідчого, чоловік не проживає за вказаною адресою. Опісля він зауважив, що чоловіка підозрюють у вчиненні злочинів, які набули широкого суспільного резонансу, а санкція за однією із статей передбачає до 8 років обмеження волі.

Прокурор додала, що підозрюваний повідомив завідомо неправдиву інформацію про замінування клінічної лікарні та можливість вибуху, тож він становить суспільну небезпеку. Через це у лікарні провели евакуацію і це створило обстановку загального страху та невпевненості, призвело до зриву режиму роботи лікарняного закладу тощо. Тож прокурор також клопотала про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Натомість сам підозрюваний чоловік запевнив, що на жодних свідків впливати не буде. За його словами, він має на утриманні дитину та повинен допомагати матері, із якою зараз проживає.

Після уточнення судді він додав, що у день затримання не давав свідчень, бо йому «боліла голова». Він підтвердив, що напередодні вживав спиртне та не заперечує цього. Мовляв, алкоголь вдарив у голову, та ще й він посварився із другом, тому так і сталося. Однак чоловік додав, що готовий співпрацювати зі слідством.

«Я згідний співпрацювати з слідством, розказати повністю, все як було… Алкоголь вдарив в голову. Там ще з другом посварилися от і…» - сказав підозрюваний.

Адвокат підозрюваного Микола Нестерук запевнив, що підстав для обрання такої високої міри запобіжного заходу немає. Він нагадав, що чоловік проживає разом із матір’ю, має сина, якого утримує. Тому він просив обрати міру у вигляді особистого зобов’язання. Мовляв, його підзахисний працює і робота пов’язана із пересуванням, тож чоловіка, якщо його візьмуть під варту, можуть звільнити з роботи.

Зрештою, суддя оголосив ухвалу – клопотання про обрання міри запобіжного заходу задовольнив частково. З метою забезпечення належної поведінки чоловіка візьмуть під варту, однак на 30 днів, адже, на думку суду, цього часу буде достатньо для завершення досудового розслідування. Відтак, чоловік перебуватиме під вартою до 9 травня 2018 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сівчук просто злякався, типу справа резонансна, не буду випускати. Сам забув як резонансно п'яний був "звіздою" новин.
Відповісти