На м’ясо – вгору, на сало – вниз: зміни цін на Волині

На м’ясо – вгору, на сало – вниз: зміни цін на Волині
Минулого місяця на Волині підвищилися ціни на деякі продукти харчування, алкоголь, тарифи на житло. Натомість подешевшав транспорт і, наприклад, сало.

Про це повідомляє головне управління статистики Волинської області.

Відомо, що на споживчому ринку області у березні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 0,6%.

Найбільше подорожчали свинина (на 3,0%) та овочі (на 2,7%). Зросли ціни на хліб, макаронні вироби, безалкогольні напої, фрукти, борошно пшеничне, рибу та продукти з риби, кисломолочну продукцію, масло на 1,9–0,5%.

В той же час подешевшали сало, крупи гречані, молоко, м'ясо птиці, сири, сметана, яйця, цукор, олія соняшникова на 4,3–0,5%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,4%, у тому числі тютюнові вироби – на 2,1%, алкогольні напої – на 0,5%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,5% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій на 9,7%.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 0,8% спричинено подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 0,9%, амбулаторних послуг – на 0,7%.

Зниження цін на транспорт на 1,4% зумовлено подешевшанням автомобілів на 3,9%, палива та мастил на 2,4%. Водночас подорожчав проїзд в залізничному та автодорожньому пасажирському транспорті на 4,8% та 1,0% відповідно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
краще подавати інформацію не у відсотках а порівняльну у вартісному виразі
Відповісти