На Волині запустили поцедуру передачі медичного центру громаді

На Волині запустили поцедуру передачі медичного центру громаді
У Любешові запустили процедуру передачі Центру первинної медико-санітарної допомоги Любешівського району у комунальну власність селищної ради. Так, згодом заклад має "відійти" до Любешівської ОТГ

Про це повідомляє Район. Любешів із посиланням на сторінку Любешівської ОТГ.

Так, нещодавно відбулося засідання позачергової шостої сесії Любешівської селищної ради. Позачерговість викликана тим, що до 1 липня 2018 року потрібно провести реорганізацію Центру первинної медико-санітарної допомоги у комунальну некомерційну установу.

«Тому що лише медичні заклади у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Національною службою здоров'я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету. До прикладу: якщо на сьогодні фінансування на одного жителя Любешівського району становить 240 гривень, то після реорганізації становитиме – 370 гривень», – наголосив очільник громади Олег Кух.

За його словами, до кінця цього року Любешівський ​центр первинної медико-санітарної допомоги отримає більше 10 мільйонів гривень для формування спроможної мережі. На сьогоднішній день на рівні Міністерства охорони здоров’я затверджені пропозиції по об’єктах, на яких буде проведено капітальний ремонт. Також до кінця року планують придбати 9 транспортних засобів, проводити поточні ремонти, покращувати матеріальну база. В Програму соціально-економічного розвитку громади також включене проведення поточних ремонтів по окремих приміщеннях як ЦПМСД, так і ЦРЛ.

За результатами розгляду даного питання депутати одноголосно прийняли рішення про входження в засновники та затвердження Статуту Комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги Любешівського району».

Отож, процедуру передачі Центру первинної медико-санітарної допомоги Любешівського району у комунальну власність селищної ради зі сторони Любешівської ОТГ запущено, тепер черга за депутатами районної ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині запустили поцедуру передачі медичного центру громаді
16 квітень, 2018, 02:47