Голова ОДА проїхався «волинським бездоріжжям». ФОТО

Голова ОДА проїхався «волинським бездоріжжям». ФОТО
Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко зустрівся із мешканцями села Карпилівка, які нещодавно влаштували мітинг біля стін ОДА через критичний стан дороги до Цумані. Посадовець засвідчив місцевим свою підтримку та зауважив, що поспілкується із лісівниками, аби ті долучилися до відновлення дороги.

Робочий візит губернатора відбувся 16 квітня.

Дорогу, яка веде від Карпилівки до Цумані, не ремонтували вже 32 роки. Через це покриття у вкрай незадовільному стані, а невеликий шматок довжиною трохи більше ніж кілометр взагалі перетворився на суцільні вибоїни. Мешканці села кілька тижнів тому приходили на прийом до голови ОДА, а також влаштували мітинг під стінами облради, щоб на їхню проблему звернули увагу. Тож сьогодні Савченко вирушив до Карпилівки, аби поспілкуватися із місцевими мешканцями та оглянути саму дорогу.

На зустріч прийшло понад півсотні місцевих мешканців. Вони розповідають, що через село їздять лісовози, навантажені деревиною, тож це також негативно впливає на стан дороги. Натомість лісівники обіцяли селянам дати 100 тон щебеню, аби принаймні трохи «підлатати» критичний шматок. Однак такої кількості щебеню для покращення ситуації мало.

Голова ОДА зауважив, що лісівники мають брати участь у відновленні дороги, яку використовують. Мовляв, треба спілкуватися та шукати точки дотику, аби село отримало принаймні 200 тонн щебеню, а далі їх можна буде розрівняти грейдером та трохи покращити ситуацію. Савченко повідомив, що особисто передавав Прем’єр-міністру листи щодо потреби ремонту дорожнього покриття, тому певні кошти, напевне, виділить і держава. Опісля він розповів, що напередодні був у Башликах, де діти навчаються у жахливих умовах, і питання школи його цікавить дещо більше, тому обіцяти, що дорогу зроблять «тут і зараз», він не буде.

«Ми йдемо поетапно. Мене зараз школа ця і інші цікавлять дещо більше… Тому зразу сказати, що зараз все буде, враховуючи те, що я звик за слова відповідати, я не можу», - додав посадовець.

Опісля люди зауважили, що вже навіть думали про те, аби перекрити можливість доїзду для великих вантажівок через. Савченко зауважив, що готовий шукати можливості «впливати» на лісників у межах повноважень.

«Користуйтеся тим, що у мене немає тут ні друзів, ні сватів, ні родичів», - пожартував посадовець

Сільський голова Карпилівки Юрій Федорчук розповів, що саме дорога, зокрема сполучення із Цуманню, - чи не найнагальніше питання села.

«Коли весна, дорога трошки людей втомлює, щоб добратися до соціальних сфер, тобто до лікарні добратися, чи в райцентр чи обласний. 32 роки дорога не ремонтувалася, її протяжність 1,1 км, решта належить Цуманській громаді», - каже посадовець. Вплинуло на ситуацію й те, що місцеві мешканці возять цемент чи інші матеріали на свої будівництва, а вантажівки перевозять щебінь та ліс. Федорчук розповів, що лісівники вже привезли близько 80 тонн обіцяного щебеню, однак цього недостатньо. Тому наразі планують провести принаймні ямковий ремонт.

«Ми йдемо в Європу, хочеться, щоб і швидка швидше доїхала, і хліб швидше привезли, і щоб на своїх машинах підвіску не добивати, але маємо, що маємо. Сільська рада не в змозі забезпечити ремонт дороги, яка є місцевого значення», - додав очільник села. За його словами, аби відремонтувати покриття , треба кілька мільйонів гривень. До слова, Федорчук розповів, що дорогу включили до переліку шляхів, де має бути ремонт.

«Дороги на сьогоднішній день ми всі не відремонтуємо - лісовози розбивають дороги, а після себе, як то кажуть, не прибирають робоче місце. А їхнє робоче місце – дорога в тому числі. Тому ця кампанія вже розпочалася, ми пробуємо запросити їх до співпраці», - розповів очільник ОДА. За його словами, йдеться не лише про лісівників, а й тих, хто возить щебінь, чи аграріїв, які восени «ганяють» багатотонні вантажівки. Натомість дороги, які будувалися давно, не готові до такого транспорту. Щоб повністю підсилити дороги, треба чимало коштів, тож наразі працюватимуть точково над критичними ділянками. Окрім того, працюватимуть і над будівництвом доріг.

«Будівництво повинне передбачати якість, бо будувати на 1,2,3 роки - це шлях в нікуди», - підсумував очільник ОДА.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хочу запросити нового очільника проїхатись по дорозі з м.Берестечка Волинської областіу напрямку Львівської області ( з с. Піски Волинської області до с.Лішнів Львівської області) по Волинській частині міжобласної дороги. Неймовірні враження гарантую...
Відповісти