Одвічні проблеми, «прочухан» посадовцям та конкретні рішення: як приймав громадян голова ОДА

Одвічні проблеми, «прочухан» посадовцям та конкретні рішення: як приймав громадян голова ОДА
Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко провів прийом громадян, під час якого спільно з волинянами шукав шляхи вирішення їхніх проблем.

Це вже друга зустріч Савченка, яка, за його словами, порівняно з попередньою, стосувалась питань іншого масштабу. Відбулась вона сьогодні, 16 квітня, в Луцьку.

Очільник області розповів, що питання, із якими приходили цього разу волиняни, виникли через несумлінне виконання посадовцями своїх обов'язків.

«Два тижні назад був прийом. Питання, які були підняті на тому прийомі, були досить складні. Це школи недобудовані, школи аварійні, дороги... Сьогодні я, як обіцяв на тому прийомі, об’їхав декілька шкіл. Там навіть гірше, ніж люди тут казали. Всі прийоми закінчуються певними резолюціями і конкретними кроками. Тоді було тяжко. Людей було десь до 150.

Сьогодні легше. Можливо, тому, що ті питання були найболючіші. Ми почали закладати підґрунтя, щоб їх вирішити. Сьогодні більшість питань були пов’язані чисто з несумлінним виконанням обов’язків чи навіть не зовсім чутливим ставленням посадових осіб до людей. Загалом прийом у мене минув швидко. Я бачив проблему і щоразу приймав рішення», - сказав Савченко.

Серед питань, які турбували жителів області, - проблеми із отриманням землі, повернення коштів за виконані роботи із будівництва підвісного мосту в селищі Любешів, виділення коштів на притулок для тварин, вирішення проблеми із перерахуванням пенсії тощо.

Зокрема, у Горохівському районі склалась ситуація, що троє атовців, які мали отримати по два гектари землі, не можуть це зробити через проблеми у документах. Бо землі, які мали перейти у їхню власність, досі орендує фермер. Договір, укладений у 2012 році між фермером і Звинячівською сільрадою, досі не розірвали, як передбачалось. Із 14 гектарів землі три ділянки по два гектари мали перейти бійцям, а 8 гектарів мав знову орендувати фермер.

Однак наразі, після внесення змін у законодавство, якщо чоловік розірве договір, він зможе отримати свої 8 гектарів лише після проведення аукціону, на що не погоджується, боячись втратити землю взагалі.

Виходом із ситуації може стати розірвання договору оренди, розподіл усієї землі між атовцями та укладання нового договору оренди між фермером та учасниками АТО, а не із сільрадою. Натомість Олександр Савченко порадив представникам Держгеокадастру зробити перевірку угод і з'ясувати, чи нема там порушень.



«Я військова людина і горою стою за військових людей, - сказав Савченко. - Звичайно, погано, коли учасникам АТО відмовляють у виділенні землі. Звичайно, це недобре, коли деякі громадяни України беруть багато землі собі в оренду, не використовують і потім хочуть собі якимось чином віддати її навіть учасникам АТО з певними намірами отримати певні преференції. Я дав доручення перевірити ці угоди. Я не вірю, що вони складені абсолютно правильно. Думаю, що він цю землю просто забере. Я не можу дозволити собі, щоб інші ображали людей, які захищають нашу область. Ми вже втрачаємо поняття оцінки героїзму і це для нас вже стає буденним, стирається грань між подвигом і буденністю. Я дав доручення, тому я думаю, що ми вирішимо це питання. Це могли зробити і працівники Держгеокадастру. Вони не до кінця виконують свою роботу».



«Вже декілька років звертаємось. 6 звернень було в Держгеокадастр. Остання відповідь отака, що не «вважаємо доцільним виділяти вам землю». На цей момент ми задоволені відповіддю голови держадміністрації, але будемо чекати результатів, тому що обіцянок було вже більше, ніж достатньо, від різних інстанцій вже відповідей дуже багато. Надіємось, що цього разу питання буде вирішене», - розповів атовець Руслан Селедець.



Прийшла за допомогою до очільника адміністрації і керівниця луцького КП «Ласка» Дана Новарчук. Вона просила виділення коштів на будівництво притулку для тварин на вулиці Мамсурова. За словами жінки, без допомоги Савченка не обійтись, оскільки із необхідних 10 млн Мінекології готове дати 2 млн, але за умови, що буде співфінансування по 2 млн від міської ради Луцька та з обласного бюджету.

Олександр Савченко пообіцяв, що це питання розглянуть на найближчій сесії облради. Відповідь керівницю задовольнила:

«Приємно, коли є діалог. Є сподівання, що це перший крок до такої співпраці, саме по нашому питанню, обласної адміністрації і міської ради для того, щоб ми завершили цей об’єкт, тому що, звичайно, складно робити щось в таких умовах, які в нас є. Хотілось би, щоб цей комплекс було збудовано за два роки. Хотілося вірити, сподіватися, що це буде дійсно наш перший крок до такої співпраці, до її реалізації», - розповіла Новарчук.



Вона поділилась, що і в часи, коли на посаді голови Волинської ОДА був Володимир Гунчик, зверталась із цим же питанням, але завжди чула відповідь, що на проект нема коштів, тож вирішення проблеми затягувалось.

«Хочеться вірити, що нова влада, нові зміни, спонукатимуть до хорошого, до кращого. Але я не можу сказати, що пан Гунчик робив це навмисне, можливо, дійсно не було коштів. Прийом – це вже дійсно робота. Це дуже приємно вражає. І, надіюсь, ми це зробимо і досягнемо результатів», - додала директорка.

Наостанок Олександр Савченко підсумував, що цього разу прийом відбувся швидко – за годину і двадцять хвилин. Він обурений багатьма зверненнями, мовляв, це могли вирішити посадовці на місцях, а людям не довелось би витрачати час і сили, щоб шукати рішення в голови ОДА.

«Тут жодного не будо питання, де є втручання голови обласної адміністрації, жодного. Окрім того, що тому підказав, тому порадив, тому сказав: «Підтримаю», - наголосив Савченко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я розумію,що потрібно турбуватися про братів наших менших.Не можу зрозуміти чому не піклуються про наших безхатченків які в силу ти чи інших обставин опинилися на вулиці...
Відповісти
І боротися з диб...лами які позаводили бійцівські собаки не маючи в голові нічого, навіть не вдягають намордника , у нас як неадекват так бійцівська собака, ба адекватним людям таких собак не потрібно щоб самовиразитись
Відповісти
Останні новини
Одвічні проблеми, «прочухан» посадовцям та конкретні рішення: як приймав громадян голова ОДА
16 квітень, 2018, 20:18