Суд зупинив провадження у справі щодо арешту рахунків ТзОВ «Полісся Трейд»

Суд зупинив провадження у справі щодо арешту рахунків ТзОВ «Полісся Трейд»
Волинський окружний адмінсуд суд вирішив зупинити провадження у справі щодо арешту рахунків ТзОВ «Полісся Трейд» до набрання законної сили судового рішення в іншій справі. Йдеться, зокрема, про позов ТзОВ «Полісся Трейд» до Головного управління ДФС у Волинській області до ТзОВ «Полісся Трейд» щодо про визнання неправомірним та скасування наказу про проведення перевірки на згаданому підприємстві.

Про це йшлося сьогодні, 16 квітня, під часу судового засідання у Волинському окружному адміністративному суді щодо позову Головного управління ДФС у Волинській області до ТзОВ «Полісся Трейд».

На початку засідання суддя Сергій Костюкевич попросив сторін озвучити свої позиції.

Представник позивача Андрій Нівчик розповів, що Головне управління ДФС у Волинській області у позові вимагає арештувати рахунки ТзОВ «Полісся Трейд». Мовляв, на підприємстві не допускали податківців до фактичної перевірки.

На це представник ТзОВ «Полісся Трейд» , адвокат Павло Черніка зауважив, що податківці здійснили чимало перевірок на підприємстві. Тому ще одну перевірку вважають безпідставною, а позов, на переконання відповідача, призведе до чималих збитків. Окрім того, Черніка зауважив, що сторона відповідача вбачає у такому позові певний політичний контекст.

До того ж, за словами адвоката, доцільно було б не задовільняти позов податківців щодо арешту рахунків ТзОВ «Полісся Трейд» до того часу, поки не розглянуть скаргу підприємства на Головне управління ДФС у Волинській області, яке мало намір вкотре влаштувати перевірку. Тож відповідач просив суд зупинити провадження в справі.

«Перевірка ініційована за підтримки політичної сили «УКРОП». Таке рішення є політично вмотивованим, тому що стосується учасника товариства, який є депутатом Луцької міської ради від іншої політичної сили. Тому рішення було оскаржене у законному порядку. Вважаю, що не можна розглядати цю адміністративну справу до того, поки буде встановлено, чи законним було таке рішення», - сказав Черніка.

Зрештою, заслухавши аргументи обох сторін, суд вирішив зупинити провадження у справі щодо арешту рахунків ТзОВ «Полісся Трейд» до набрання законної сили судового рішення в адміністративній справі за позовом ТзОВ «Полісся Трейд» до Головного управління ДФС у Волинській області до ТзОВ «Полісся Трейд» щодо про визнання неправомірним та скасування наказу про проведення перевірки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ДФС не хоче перевірити укропівських братчиків? За які гроші людей підкуповують?
Відповісти