Щоб не два в одному: чому у Луцьку хочуть перенести День міста

Щоб не два в одному: чому у Луцьку хочуть перенести День міста
Представники Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату вважають, що необхідно перенести святкування Дня міста Луцька на травень, щоб це свято не «зливалось» із відзначенням Дня Незалежності.

Про це йшлося 17 квітня під час засідання постійної комісії міської ради із питань комунального майна і приватизації.

Протоієрей Микола Цап розповів, що єпархія пропонує перенести святкування на травень, оскільки у цьому місяці – 22 числа – церква вшановує Миколая, покровителя Луцька. Він додав, що у багатьох містах України святкують день міста у цьому ж місяці.

Микола Цап вбачає у цьому логіку, оскільки вважає, що таким чином можна відділити День Незалежності і День прапора від Дня міста. Чоловік наголосив, що у єпархії не наполягають на конкретній даті, пропонують зокрема відзначати свято у третю неділю травня, але погодяться і на інший день.

«Хочемо це свято підняти на більш вищий рівень, бо воно зливається із Днем Незалежності та Днем прапора», - сказав священик.
Він звернув увагу, що у серпні у міста нема студентів, а в травні у всіх ще триває навчання, тож було б краще, аби до святкувань долучалась молодь.

Голова комісії Богдан Вавринюк пояснив представнику духовенства, що є усталена практика та інерційність населення, тож в один момент такі рішення не примаються, адже можуть не сприйнятись населенням. Він подякував за ініціативу і запропонував, щоб це питання ще вивчив департамент культури.

Депутат Юрій Безпятко наголосив, що про це треба говорити і дискутувати, і зважати на думку лучан. Якщо вони погодяться, тоді переносити святкування. Також він додав, що будь-яке свято супроводжується запрошенням гостей, яких треба також попередити про зміни.

Відтак комісія взяла до відома звернення церкви та рекомендувала департаменту культури вивчити його і після розгляду знову винести на обговорення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЛЮДЯМ НЕМАЄ ЧИМ ЗАЙНЯТИСЬ!ЩО ДУША СВЯТА ЩЕ ОДНОГО ПРОСИТЬ?
Відповісти
Свято св.Миколая завжди у числі - 22 травня. Це не вихідний день, а отже, День міста часто припадатиме на будні? А якщо церква не наполягатиме саме на 22 числі і погоджується на якусь там неділю травня, то для чого увесь цей сир-бор? Аби потриндіти?
Відповісти