Повідомили, скільки Волинь «заробляє» на водних об’єктах

Повідомили, скільки Волинь «заробляє» на водних об’єктах
На Волині є 1376 водойм, 595 з яких наразі - в оренді. Однак, заробіток області від здачі в оренду водних угідь досить скромний – не враховуючи заборгованості, у минулому році він склав 191 тисяч гривень.

Про це під час оперативної наради в ОДА 17 квітня повідомив начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Дмитро Новохатський.

Посадовець доповідав про наповнення місцевих бюджетів всіх рівнів за рахунок використання водних об’єктів. Так, в області 1376 водойм, загальна площа їх становить понад 20,4 тис га. 595 водойм наразі перебуває в оренді, найбільша кількість орендованих угідь- в Горохівському та Луцькому районах - по 106. Натомість, у Локачинському районі не орендують жодного ставка.

За 2017 рік область отримала від використання водойм лише 191 тис грн, ще 98 тис грн становить заборгованість за минулий і попередні роки. Окрім того, є 126 об'єктів, час оренди яких сплив.

За словами Новохатського, наприклад, у Турійському районі за оренду озера 17 га платять 60 гривень. Тому, аби збільшити доходи до бюджету треба переглянути низку договорів та привести ціни до актуальних.

До слова, саме після цієї доповіді очільник ОДА Олександр Савченко назвав роботу Новохатського незадовільною та «пригрозив» йому прокуратурою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Повідомили, скільки Волинь «заробляє» на водних об’єктах
17 квітень, 2018, 11:38