Повідомили, які документи необхідні волинянам для оформлення ID-картки

Повідомили, які документи необхідні волинянам для оформлення ID-картки
Розповіли, які документи необхідні для того, аби оформити ID-картку для дорослих.

Про це повідомляє департамент "Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку".

Відомо, що перелік документів напряму залежить від підстави оформлення паспорта.

Так, наприклад, для обміну паспорта громадянина Украни у зв'язку з досягненням 25-ти чи 45-ти річного віку необхідно подати такі документи: паспорт, що підлягає обміну; документ, що підтверджує реєстрацію місця проживання (довідку органу реєстрації, в якій зазначена дата реєстрації, будинкову книгу або картку реєстрації/прописки); документ про сімейний стан (свідоцтво про шлюб/розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили); довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків або повідомлення про відмову від його прийняття; квитанцію про сплату адміністративного збору.

Якщо дані, внесені до паспорта, пошкоджені (затерті) обов'язково подається свідоцтво про народження.

Для обміну паспорта громадянина України у зв'язку зі зміною прізвища необхідні такі документи: паспорт, що підлягає обміну; документ, що підтверджує реєстрацію місця проживання (довідку органу реєстрації, в якій зазначена дата реєстрації, будинкову книгу або картку реєстрації/прописки); свідоцтво про зміну імені, свідоцтво про шлюб/розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили; довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків або повідомлення про відмову від його прийняття; квитанцію про сплату адміністративного збору.

Для оформлення паспорта громадянина України замість втраченого або викраденого: документ, що підтверджує реєстрацію місця проживання (довідку органу реєстрації. в якій зазначена дата реєстрації, будинкову книгу або картку реєстрації/прописки); свідоцтво про народження; документ про сімейний стан (свідоцтво про шлюб/розірванняшлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили); свідоцтво про зміну імені (у разі зміни імені); довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків або повідомлення про відмову від його прийняття; квитанцію про сплату адміністративного збору;

Окрім того, треба подати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань у разі викрадення паспорта на території України.

Видані компетентними органами іноземної держави документи, що подаються для оформлення/обміну паспорта, засвідчуються в установленому законодавством порядку, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України. Такі документи подаються з перекладом на українську мову, засвідченим нотаріально.

Всі документи подаються в оригіналах. Після прийняття до розгляду заяви-анкети оригінали документів повертаються заявнику.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Повідомили, які документи необхідні волинянам для оформлення ID-картки
17 квітень, 2018, 13:33