В Україні хочуть змінити систему харчування дітей-чорнобильців

 В Україні хочуть змінити систему харчування дітей-чорнобильців
Верховна Рада ухвалила законопроект № 6230, яким замінила безкоштовне харчування для дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, щомісячними грошовими виплатами.

Про це телеканал 112 Україна.

Відповідно до законопроекту, щомісячна грошова допомога встановлюється для школярів, учнів профтехучилищ, студентів коледжів та училищ, розташованих на забруднених радіацією територіях, а також для дітей-інвалідів внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Йдеться про виплату компенсації вартості продуктів за нормами, встановленими МОЗ. Порядок та суми встановить Кабмін.

Зазначимо, відповідно до чинного законодавства, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС дітей мають забезпечувати безкоштовним харчуванням.

Головне науково-експертне управління у своєму висновку запропонувало надати можливість родинам постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС дітей обирати - отримувати безкоштовне харчування чи грошову компенсацію. Також звернули увагу на те, що до законопроекту не додали фінансово-економічне обгрунтування - тож не зрозуміло, чи збільшиться сума грошей у бюджеті, передбачена на допомогу дітям, постраждалим від Чорнобильської катастрофи.

Раніше Кабмін встановив розмір грошової допомоги постраждалим унаслідок Чорнобильської катастрофи для компенсації санаторно-курортним закладам вартості путівки від 6,8 до 20,7 тис. грн у 2018 році, таким чином збільшивши їх на 25%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.