Палиця продав офшорній фірмі незадеклароване майно, – ЗМІ

Палиця продав офшорній фірмі незадеклароване майно, – ЗМІ
Голова Волинської облради Ігор Палиця задекларував дохід 6,4 мільйони гривень доходу, які отримав від офшорної фірми за продаж нерухомого майна. Проте, якщо вірити його декларації, у посадовця немає жодної власної нерухомості.

Про це пише інтернет-видання "Волинь24".

Електронну декларацію за 2017 рік Ігор Палиця заповнив 26 березня 2018 року. Із нерухомого майна, яке належить посадовцю – задекларував тільки паркомісце для автомобіля у Києві площею 19 квадратів. Все інше – дві квартири, ще два паркомісця в столиці, а також офіс у Луцьку – в оренді.

Тим не менше, за два дні після заповнення декларації Палиця вніс відомості про суттєві зміни. Зокрема, про те, що отримав 6,4 мільйони гривень від офшорної фірми «Амерсфуд ЛТД» за відчуження нерухомого майна. Якого саме – не зрозуміло, адже в декларації немає жодного об’єкту нерухомості, який би належав Палиці.

До речі, торік Ігор Палиця уже отримував дохід від цієї ж фірми «Амерсфуд ЛТД», яка зареєстрована на Кіпрі. Так само – за відчуження майна. Тоді сума становила 35 мільйонів гривень.

Проте на той час у посадовця була нерухомість: нежитлове приміщення в Києві площею 267,8 квадратів. Щоправда, оборудка теж видавалась дивною, адже ціна була суттєво вищою за ринкову. Приміром, офісне приміщення в центрі столиці такою ж площею на ріелторських сайтах пропонували за ціною від 5 до 10 мільйонів. Сам Палиця, за інформацією з декларації, придбав цю нерухомість у 2013 році за 3,2 мільйони гривень.

Після цієї оборудки у коментарі виданню «Волинь24» Ігор Палиця підтвердив, що отримав кошти саме за продаж цього приміщення. При цьому наголошував, що до фірми «Амерсфуд ЛТД» не має жодного стосунку.

«У мене немає кіпрських фірм. Фірма, яка купила, не має до мене взагалі ніякого відношення. Можете бути спокійні на 100 %», – сказав Палиця.

За яку нерухомість голова облради отримав цього разу гроші від офшорної фірми – поки невідомо.

Людмила Яворська

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Палиця продав офшорній фірмі незадеклароване майно, – ЗМІ
17 квітень, 2018, 19:43