США готуються до чергового стихійного лиха

США готуються до чергового стихійного лиха
Штати, які розташовані на північно-східному узбережжі США, чекають на снігову бурю, яка, за прогнозами синоптиків, може стати найбільшою за 35 років.

Американські авіакомпанії скасували понад 1,7 тисячі запланованих на п'ятницю рейсів, пише Українська правда.

Порушено роботу низки великих аеропортів, у тому числі в Нью-Йорку, Чикаго і Бостоні. Штат Массачусетс призупинить рух поїздів і обговорює питання про закриття доріг.

Авіаперевізник US Airways попередив, що затримки і відміни рейсів торкнуться не менше 20 міст.

У кількох містах, включаючи Нью-Йорк і Бостон, за п'ятницю і суботу, як очікується, може випасти до двох футів снігу (майже 61 сантиметр), попереджають американські метеорологи. Їхні європейські колеги дають оцінку в 20 дюймів (більше 50 сантиметрів) для Нью-Йорка.

Швидкість вітру може досягти 35 миль на годину (15,6 м/с) з окремими поривами до майже 65 миль на годину (більше 29 м/с). Синоптики прогнозують початок снігопаду на ранній ранок п'ятниці за місцевим часом (14-15 за київським часом).

Американці не тільки в Новій Англії, але й сусідніх Пенсільванії і Делавері почали закуповуватися продуктами, водою, ліхтариками, свічками і батарейками, і готуватися до того, що їм доведеться залишитися вдома на кілька днів.

У Бостоні, Провіденсі та інших містах закриють всі школи, а мер Нью-Йорка Майкл Блумберг закликав городян не залишати будинки в п'ятницю і найближчими вихідними. За словами мера, Нью-Йорк тримає напоготові снігоприбиральну техніку та 250 тисяч тонн солі для розчищення доріг після снігопаду. У грудні 2010-го року снігопад набагато меншого масштабу повністю паралізував місто, що призвело до різкої критики Блумберга і його команди.

Ряд компаній дозволив співробітникам залишитися вдома і працювати віддалено. Останній раз з подібними сніговими заметами північний схід США стикався в лютому 1978-го року.

Регіон ще не встиг до кінця оговтатися від попереднього стихійного лиха - урагану (або «Супершторму», як охрестили його в США) «Сенді».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сніг, буря, США
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось пряма трансляція з веб-камер NY, щось там снігу я небачу
http://www.earthcam.com/usa/newyork/fifthave/?cam=nyc5th
Відповісти