Будівельники не віддали «Волиньобленерго» 7,5 мільйона гривень

Будівельники не віддали «Волиньобленерго» 7,5 мільйона гривень
ТзОВ «Луганськшахтострой», яке будує в Нововолинську шахту № 10, заборгувало ПАТ «Волиньобленерго» 7,5 мільйона гривень за електропостачання.

Тепер зведення промислового об'єкту, ймовірно, закінчиться ще не скоро: «Луганськшахтострой», який понад три роки будує її, тепер - на межі банкрутства, повідомляє ТРК Аверс.

Шахта - недобудована, а от будівельна фірма залишила за собою чимало клопоту своєму поручителю - ПАТ «Укрзахідвуглебуд». Тепер товариство повинне сплатити понад вісім мільйонів гривень боргу свого субпідрядника за електропостачання.

Ці гроші має отримати «Волиньобленерго», якому «Луганськшахтострой» рік не платив за електропостачання.

Помічник директора з правових питань ТЗов «Луганськшахтострой» Володимир Улибін каже, що зараз їх підприємство знаходиться майже на стадії банкрутства, тому в них немає грошей на виплату заробітної плати працівникам, не кажучи про погашення заборгованості за світло.

Тим часом справа дійшла до суду. На основі укладеного договору між «Укрзахідвуглебуд» та «Луганськшахтострой», гроші, які вони заборгували «Волиньобленерго» виплатять. Але шахтобудівельники просять суд відтермінувати рішення щодо цього, бо зараз у своєму бюджеті таких сум вони не мають.

Однак, суд вирішив стягнути з «Луганськшахтострой» та «Укрзахідвуглебуд» на користь «Волиньобленерго» 7,5 мільйона гривень. Згідно із текстом судового рішення, кошти мають бути сплачені до 1 червня цього року.

Нагадаємо, «Луганськшахтострой» - один з лідерів за обсягом боргів перед «Волиньобленерго».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Будівельники не віддали «Волиньобленерго» 7,5 мільйона гривень
08 лютий, 2013, 15:02