Немає спілкування, – експерт про ставлення луцької влади до атовців

Немає спілкування, – експерт про ставлення луцької влади до атовців
Експерт Волинського центру розвитку урядування Сергій Григоренко каже, що нова луцька влада провалила співпрацю із атовцями міста – попри обіцяне спілкування, його немає.

Про це він повідомив 19 квітня під час круглого столу Волинського Центру Розвитку Урядування на тему «Зменшення підтримки учасників АТО в Луцьку: непрофесіоналізм чи свідомі дії міської влади?»

Григоренко зауважив, що у Луцьку з початком війни на Сході запровадили низку програм для допомоги атовцям. У 2014 році вони стосувалися мобілізованих, опісля запровадили підтримку родин загиблих. У 2016 році мобілізовані бійці поверталися до Луцька, і вони стикалися із різними проблемами. Тоді атовці спілкувалися із місцевою владою та вирішили розробити програму для підтримки демобілізованих бійців.

«В діалозі хлопцями ми таку програму прийняли в листопаді 2016 року», - пригадав Григоренко. Вона поширювалася на демоблізованих та добровольців. Окрім того, прийняли програму забезпечення житловим на умовах співфінансування для учасників АТО.

Однак після того, як команда Микола Романюка пішла, у 2017 році за виконання програм відповідала нова «укропівська» більшість. Так, нова влада допустила низку помилок. Зокрема, попри те, що бійців мали збирати у кожному кварталі та давати звіт про кошти та їх використання, жодної зустрічі так і не відбулося.

«Немає діалогу», - зауважив Григоренко. Мовляв, міська влада мала збирати бійців та у кожному кварталі звітувати перед ними, однак звітів так і не відбулося.

Провалили співпрацю і в інших напрямках. Так, на психологічну адаптацію не використали близько 20% путівок, підтримку ініціатив не освоєно в повному обсязі тощо.

Однак очільник Луцької міської організації спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський розповів, що минулого четверга звітна зустріч відбулася. Натомість психолог та керівник психологічної реабілітації бійців Олена Зверєва зауважила, що хлопці часто не знають про ці зустрічі, а її принципово не запрошують, бо вона піднімає низку питань

«Мені телефонують і просять, щоб я не відкривала рот», - зауважила жінка

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нічого не змінилось! На манеже все те же
Відповісти
пора їх брати і підвішувати за яйця
Відповісти
Останні новини
Немає спілкування, – експерт про ставлення луцької влади до атовців
19 квітень, 2018, 12:25