У Луцьку тренінги для атовців пропонують проводити під «владними кабінетами»

У Луцьку тренінги для атовців пропонують проводити під «владними кабінетами»
Луцький психолог Олена Зверєва, яка вже майже 4 роки працює над реабілітацією бійців, які повернулися зі Сходу України, заявила про бездіяльність щодо створення центру реабілітації атовців, який планували створити при комунальному закладі «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги».

Про це йшлося 19 квітня під час круглого столу «Зменшення підтримки учасників АТО в Луцьку: непрофесіоналізм чи свідомі дії міської влади?».

Зверєва пригадала, що раніше йшлося про створення в місті реабілітаційного центру для атовців, де луцькі захисники Батьківщини могли б отримати низку медичних послуг, пройти оздоровлюючі процедури, отримати психологічну підтримку, за потреби полікуватися в стаціонарі.

Психолог розповіла, що бійці масово мають проблеми із хребтом, тому їм треба отримувати і фізичну реабілітацію, водолікування тощо. Однак зараз реалізацію проекту відверто гальмують.

«Коли я про неї говорю, мені телефонують і кажуть «займайся своєю роботою і мовчи»,- розповіла психолог. Зверєва каже, що просто не встигає приймати всіх бійці, які потребують допомоги та психологічної реабілітації.

Минулого року у Луцьку 8 атовців вчинили суїцид, і їх не вдалося врятувати, і це на совісті тих, хто відсуває цю проблему на другий план.

«Ми думали, що це «Укроп», виявилося що це борщовик», - зауважила жінка. Мовляв, владцям спокійно спиться, бо коли чують про необхідність водолікування бійців, тому пропонують «поплавати в басейні».

Зверєва каже, що доведена до відчаю і більше не готова терпіти цього цирку. Мовляв, можливо доцільно буде проводити тренінги для бійців АТО біля владних кабінетів.

«Тоді ви одразу будете прокидатися із думкою, а як там наші атовці», - зауважила жінка.

«В 2017 році я питала про долю проекту. Мені від міської влади оголосили, що проект відправлений в Київ, і коли він пройде її буде відомо», - розповіла Зверєва. Попри те, як її запевнив секретар міськради Григорій Пустовіт, що проект в Києві, згодом стало відомо, що у Луцькраді не знайшли 20 тисяч, щоб відправити його на експертизу.

«Хто вам дав право так нагло брехати? Пане Пустовіт. Якщо ви досі не знаєте, чому я телефоную до вас, я є координатором медичного і соціального напрямку від обласної державної адміністрації», - повідомила психолог.

Натомість експерт ЦРУ Юрій Моклиця зауважив, що ще у 2016 році спільну ідею створити такий центр висловили у Луцькій міській раді Микола Романюк та народний депутат України Ігор Лапін. Нардеп декларував готовність співфінансувати будівництво центру, однак до нього досі ніхто не звертався.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку тренінги для атовців пропонують проводити під «владними кабінетами»
19 квітень, 2018, 13:30