Для луцької влади підготували «інструкцію» щодо поліпшення співпраці з атовцями

Для луцької влади підготували «інструкцію» щодо поліпшення співпраці з атовцями
Експерти Волинського центру розвитку урядування спільно із луцькими атовцями пропонують міській владі низку заходів для того, аби поліпшити співпрацю з учасниками АТО та налагодити роботу профільних програм.

Рекомендації напрацювали 19 квітня під час круглого столу Волинського Центру Розвитку Урядування на тему «Зменшення підтримки учасників АТО в Луцьку: непрофесіоналізм чи свідомі дії міської влади?».

Під час обговорення зачепили чимало наболілих для атовців питань – відсутність спілкування влади з бійцями, урізання фінансування низки проблем, «зморожений» проект створення реабілітаційного центр тощо. Так, за результатами зустрічі експерти запропонували кілька заходів, аби згладити проблеми.

Так, вони наголошують на необхідності збільшити фінансування Комплексної програми підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців ЗСУ, які брали участь в АТО на Сході України, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які проживають в місті Луцьку, на 25% .

Рішення пропонують розглянути під час травневої сесії Луцькради. Таким чином, обсяг фінансування пропонують збільшити принаймні до 6,1 млн грн.

Окрім того, наголосили на необхідності не менше ніж раз на квартал виконувачу обов'язків мера чи профільному заступнику звітуватися перед представниками атовців. Таким чином, бійців би інформували про хід виконання профільних програм.

Також, під час наступної сесії треба передбачити фінансування Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій відповідно до рішення міської ради в розмірі 50 % від надходжень коштів пайової участі в розвиток інфраструктури. Йдеться про доведення суми принаймні до 7,5 млн. грн. на 2018 рік.

Щодо учасників програми, то учасники круглого столу в абсолютній більшості підтримали пропозицію щодо виключення із програми представників СБУ, прокуратури, поліції, кадрових офіцерів ЗСУ.

Щодо реабілітаційного центру, то запропонували доручити управлінню капітального будівництва протягом трьох місяців розробити проектно-кошторисну документацію. Після цього в бюджеті міста передбачити відповідні кошти, залучити кошти державного бюджету за допомогою народного депутата України Ігоря Лапіна та розпочати створення центру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Для луцької влади підготували «інструкцію» щодо поліпшення співпраці з атовцями
19 квітень, 2018, 13:45