Тріснутий пам’ятник Хмельницькому в Ковелі замінять

Тріснутий пам’ятник Хмельницькому в Ковелі замінять
У Ковелі хочуть звести новий пам’ятник гетьману Богдану Хмельницькому замість нинішнього.

Про це повідомляє Проковель.

Причиною такого рішення став рекомендаційний висновок Львівської національної академії мистецтв Міносвіти і науки України, куди за інформацією щодо реконструкції пам’ятника звернулася головний архітектор Ковеля Людмила Мурай.

Фахівці передали міській владі зауваження щодо цього питання. Вони вважають, що мерії недоцільно проводити ремонтно-реставраційні роботи пам’ятника Богдану Хмельницькому в зв’язку з недовговічністю матеріалу, з якого той виготовлений.

Члени «бюджетної» комісії міськради розглянули це питання. Депутат міськради Ігор Ткачук повідомив, що за пам’ятником доглядали учні та вчителі розташованої поруч школи №2.

Втім, декілька років тому вони побачили на скульптурі та п’єдесталі глибокі тріщини. Булава в руках гетьмана теж перебуває у жахливому стані. Ткачук тепер побоюється, що скульптура взагалі може завалитися, тому вже не дозволяє дітям до того місця близько підходити.

Члени комісії довго сперечалися щодо того, з якого ж матеріалу тепер має бути виготовлений пам’ятник. І згодом вони зійшлися на думці обрати ковану мідь. Але спершу пам’ятник, як запевнила представниця відділу містобудування та архітектури Марія Приступчук, буде виліплений з глини у натуральний розмір щодо копії існуючого, а потім його «одягнуть» у довговічний матеріал – ковану мідь.

Ці роботи обійдуться міському бюджету в суму - 500 тисяч гривень. І майже стільки ж, за словами заступника міського голови Ігоря Прокопіва, коштуватиме благоустрій території. Отож, загалом доведеться витратити близько мільйона гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Тріснутий пам’ятник Хмельницькому в Ковелі замінять
20 квітень, 2018, 02:50