Луцьку потрібні сімейні лікарі та педіатри

Луцьку потрібні сімейні лікарі та педіатри
У Луцьку - недостача сімейних лікарів та педіатрів.

Про це розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук, - пише Волинська Правда.

«Лікарів не вистачає, бо лікарі також живі люди. Частина на пенсію виходить, частина змінює свої життєві плани, переїжджають, частина шукає інше місце роботи.

Молоді лікарі, що знають іноземні мови, виїжджають на роботу в країни з вищим рівнем оплати праці. Не вистачає дільчих педіатрів в дитячій поліклініці та є вакантні посади сімейних лікарів», – сказав Микола Якимчук.

Головний медик Луцька згадав про нещасний випадок, який стався в місті приблизно місяць тому, де внаслідок аварії загинула одна лікарка, а інша отримала травми, через які не зможе працювати.

«Наразі Луцьк потребує майже два десятки лікарів. В нас є 11 вакантних посад сімейних лікарів і 8 вакансій дільничих педіатрів. Кидається в очі, що із загальної кількості лікарів – 18% медиків, яким більше 60 років. Спеціалістів передпенсійного віку – 29,6%», – повідомив начальник управління охорони здоров’я.

«Це майже половина лікарів, які найближчим часом потребують оновлення. Будемо надіятись, що найближчим часом проведуть реформи, виділятимуть більший відсоток ВВП на охорону здоров’я. Потрібні стимули від громад», – додав Микола Якимчук.

Також очільник управління охорони здоров’я Луцької міської ради вважає, що потрібно поетапно проводити омолодження і заміну кадрів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ці цифри множте на два, мінімум,бо ці "совітсткі" чиновники завше брехали-це їх стиль роботи.В нас з кадрами первинної ланки-КАТАСТРОФА,а через декілька років-колапс.
Відповісти