Екологи пояснили причини смороду у Луцьку

Екологи пояснили причини смороду у Луцьку
Начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда вважає, що неприємний запах у багатьох районах міста виникає через вентиляцію міської каналізації.

Про це він розповів у коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

Нагадаємо, перший заступник міського голови Григорій Недопад вважає, що сморід може виникати за межами Луцька – у селі Гірка Полонка, чия каналізаційно-насосна станція не справляється з потужностями. Натомість у місті начебто немає причин для неприємних запахів.

Анатолій Гламазда розповідає, що цього тижня працівники відділу екології міськради були на Цукровому заводі та перевірили очисні споруди. Запахи на цих ділянках в нормі, і на місто вони не поширюються.

«Думаю, що неприємний запах у місті виникає через очистку каналізаційно-очисних споруд у Луцьку. Справа в тому, що час від часу вмикається вентилізаційний процес, який викачує повітря з каналізаційно-насосних станцій», - розповідає посадовець.

Він додає, що у Луцьку майже 20 насосних станцій, які перекачують нечистоти. Коли ж вмикають ці вентилятори, аби почистити запах, він поширюється.

«Вентиляцію вмикають 2-3 рази на добу. Якщо погода хороша – все нормально, а якщо низький тиск – сморід поширюється у районах міста. Інших викидів немає, це скоріше через цей технологічний процес», - зазначив Анатолій Гламазда.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.