Поліція розслідує побиття волинських журналістів: подробиці нападу

Поліція розслідує побиття волинських журналістів: подробиці нападу
Оператора 12 каналу Романа Харченка десять разів вдарили камерою по голові, від чого знімальна апаратура розлетілась на друзки, а журналісту бюро розслідувань інтернет-видання «Волинь24» Сергію Шаповалу розсікли щоку.

Жорстокий напад на медійників трапився у п’ятницю, 20 квітня, у селищі Дружба Теребовлянського району Тернопільської області, - повідомляє Волинь24.

Журналісти постраждали на підприємстві ПП АП «Агро-дружба» під час розслідування нелегального продажу дизельного пального.

«В смт Дружба ми знімали дві заправки. Перша – на вулиці Лесі Українки, 1 не працювала, а от на другій – на Лесі Українки, 13, на території підприємства «Агро-дружба», нам вдалось купити 10 літрів бензину в каністру. Я попросив чек або квитанцію, але ніхто їх, звісно, не дав. Тоді ми представились журналістами, попросили ліцензію на торгівлю підакцизними товарами та сертифікат якості на пальне», - розповідає Сергій Шаповал.

«Заправник з кимось поговорив по телефону, запросив нас в кабінет. Мовляв, там чекає директор. Ми зайшли, тоді забіг директор Роман Когут зі своїм помічником, почав кричати, що ми – шахраї, здирники, вимагаємо з нього гроші. Чоловік вихопив камеру з рук оператора і став бити його нею по голові. Вдарив близько 10 разів», - пригадує журналіст.

«Оператор Роман опирався, але після кількох ударів впав на диван, який стояв позаду нього, а директор продовжував бити лежачого. Камера буквально розлетілась на друзки. Тоді чоловік вдарив кілька разів мене кулаками – розсік щоку. Тим часом помічник забрав наші речі: посвідчення, мобільні телефони», - каже Сергій Шаповал.

З його слів, Роман Когут кричав: «Ми вас зараз в кайданки закуєм, на коліна будемо ставити, ви не знаєте, з ким зв’язались».

Тоді, каже розслідувач, сам директор підприємства викликав поліцію і почав запевняти, що журналісти – шахраї, які пробрались на територію підприємства.

Однак поліцейські побачили, в якому стані побиті і викликали швидку. У районній лікарні Сергію Шаповалу зашили щоку, а Романа Харченка оглянули – у нього підозра на струс мозку (достеменно буде відомо після МРТ, яке зроблять вже після повернення до Луцька).

Потому потерпілих журналістів відвезли до райвідділку поліції. Вислухавши їхні пояснення, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Триває слідство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І оператор вже журналіст? Ще водія забули.
Відповісти
Останні новини
Поліція розслідує побиття волинських журналістів: подробиці нападу
21 квітень, 2018, 01:22