У волинському селі люди «бунтують» проти орендаря ставків

У волинському селі люди «бунтують» проти орендаря ставків
В селі Мишків Іваничівського району місцеві мешканці "збунтувалмися" проти орендаря ставків і просять не надавати йому більше права користування водними об'єктами.

Про це інформує «Волинь.UA».

Селяни зібрали близько ста підписів проти голови місцевого Товариства мисливців та рибалок, депутата районної ради, голови районної партійної організації БПП «Солідарність» Миколи Холмецького. Вони вимагають не дозволити перетворювати окрасу села на хащі. Люди пригадують, що чоловіка білька років тому затримувалипід час незаконного вилову риби. Також Холмецького місцеві жителі, мисливці та рибалки неодноразово звинувачували у «кришуванні» браконьєрства.

У зверненні на ім’я голови Іваничівської ОТГ Федора Войтюка жителі закликають не продовжувати договір оренди ставків, що знаходять на території села Мишів. Адже: «за час оренди неодноразово були порушені умови договору: 1. Ставки не зариблювалися останні роки. 2. Природнє джерело, з якого поступала вода в ставки, зараз не функціонує, що призвело до зменшення рівня води в водоймах. 3. Місцевість поблизу водойми не розчищається і заважає нормальній експлуатації». Ставки, які колись були окрасою села – не впізнати: береги поросли хащами, а прозора вода перетворюється на «жижу».

Мешканці налаштовані рішуче. Якщо не вдасться знайти управу на горе-орендаря, який «по-новому» доглядає за ставками, на місцевому рівні, вони звертатимуться до влади району та області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Село називається Мишів. А не МишКів. Це різні речі - як Іван і Степан. Пишіть правильно, чи у фейсбук заглянути слабо, мля!
Відповісти